Дейвид Линч се отказа от „Туин Пийкс"

eva.bg 06 April 2015

Дейвид Линч

Снимка: getty images/guliver

Дейвид Линч няма да режисира продължението на сериала „Туин Пийкс" заради несъгласие с  продуцента - телевизия Showtime. Той лично съобщи новината с няколко последователни съобщения в туитър профила си. „След година и четири месеца преговори, напускам проекта, защото не ми предлагат достатъчно пари, за да направя сценария по начина, по който смятам, че трябва. Аз обичам света на Туин Пийкс и ми се иска нещата да се бяха развили другояче", написа той. Линч добави, че тв мрежата не се е отказала от сериала и възраждането му може да продължи и без него.

От своя страна Showtime заявявиха: „Натъжени сме от днешното съобщение на Дейвид Линч, тъй като вярвахме, че работим по решаването на проблемите по оставащите конфликтни точки в сделката. Ние също обичаме света на „Туин Пийкс“ и продължаваме да се надяваме, че можем да го върнем към славата му и с двамата му оригинални създатели - Дейвид Линч и Марк Фрост".

През януари стана ясно, че Кайл Маклоклан ще се завърне в ролята на специален агент Дейл Купър в деветте нови епизода. Беше планирано шоуто да тръгне през 2016 г. и да съвпадне с 25-ата годишнина от финала на оригиналните серии.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР