Хумор в дизайна

Duffy London винаги ни изненадва

Елка Влаховска 28 March 2015

UP Baloon Cofee Table

Британският дизайнер Кристофър Дъфи и студиото му Duffy London отново ни провокира. Този път с дизайна на UP Baloon Cofee Table, стъклена маса, която поддържа илюзията, че се крепи на 11 балона, пълни с хелий. Всъщност, конструкцията е доста стабилна – въжетата на „балоните“ са от стомана, а те самите са от смола с метална арматура. Но ефектът е наистина „уау!“. Дъфи планира да произведе едва 25 маси с червени, златни и сребърни балони. Но интересът се засилва, след като изданието GQ определи като хит последното творение на дизайнера.

В портфолиото на Кристофър Дъфи са и други проекти с нестандартно чувство за хумор като Swing Table например. Независимо дали е позиционирана у дома или в офиса тази маса със столове-люлки около нея създава атмосфера на детско безгрижие. Опасна е само за страдащите от морска болест, защото всичко непрестанно се люлее.

Оригинален проект също е масата с плот, който изглежда като карта на океанското дъно, както и „Масата на дървосекача“, чиито четири крака са брадви.

Повече на www.duffylondon.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР