Модните асове в интериора

Имена от света на модата показаха интригуващ дизайн на текстил за дома на изложението Paris Deco Off във френската столица

17 March 2015

Сред участващите около 100 фирми и манифактури с над стогодишна история даваме предимство на дизайна с необуздано въображение

 

Келвин Клайн за Kravet

Истинска бомба от витамини е колекцията на американската фирма за интериорен текстил Kravet по дизайн на Келвин Клайн. Семейната компания, която от малка манифактура след четири поколения се превръща в световен играч, работи със занаятчийска прецизност. За Kravet дизайн са правили също Даян фон Фюрстенберг и покойният Оскар де ла Рента.

Кристиан Лакроа за Designers Guild

Колекцията на модния ас интерпретира екзотично пътешествие из Карибите и Латинска Америка. Тропически плодове, пеперуди, пищна растителност украсяват пердета, дамаски, килими и аксесоари. Картината е толкова жива, че човек очаква да чуе звуците на джунглата или на изобилния тропически дъжд.

 

Жан-Пол Готие за Lelievre

В новата си колекция Paris est metis за бранда Lelievre (Льолиевр) Жан-Пол Готие смесва жанрове с безграничната си фантазия. Миксира реалистични елементи от градския пейзаж с графити от улицата, за да внуши въздействащата екзотика на мегаполиса.
 
Росита Мисони за Missoni Home 

Дори и да не е познавач, човек не може да сбърка дизайна на Мисони. В колекцията за дома 2015 цветовете са по-приглушени, без това да отнема от силата на въздействието.

ТВОЯТ КОМЕНТАР