Висша сила

Вдъхновенията на Valentino, Alexandre Vauthier и Armani Privé

29 January 2015

Valentino: Романтиката е вдъхновението и за колекцията на Valentino. С обичайното си майсторство и креативност дизайнерите на бранда Мария Грация Киури и Пиерпаоло Пичоли превръщат подиума във вълнуващ спектакъл. Този път главно действащо лице е славянска принцеса облечена в уникални рокли, дълги поли и елеци. Приказката е съвършена до последния детайл – ръчно изработени етно бродерии, елементи от кожа с косъм, велурени боти в тон.

Alexandre Vauthier: След години като гост-дизайнер на Седмицата на висшата мода в Париж, Alexandre Vauthier беше обявен за постоянен член на Chambre Syndicale de la Couture. Първата му колекция като официален котюриер е празненство по този случай. За целта на подиума се представят визии, достойни за рок звезда – високи ботуши, секси рокли-сака, поли от лъскава или екзотична кожа, прозрачни ризи и гащеризони, панталони с бляскави пайети.

Armani Privé: Магията отново е сътворена на подиума на Джорджо Армани. Неговата стилна муза с увереност представя перфектен микс на меки пастелни тонове, преливащи от снежно бяло и пясъчно към нюансите на небето – утринно и среднощно синьо. По традиция силуетите са женствени, стилно заредени с препратки към Азия – бамбукови принтове, сака и рокли с колан напомнящи кимоно, лъскави платове нагънати като оригами.

ТВОЯТ КОМЕНТАР