Приказен сюжет

Приказката наречена Седмица на висшата мода продължава в Париж с неочакван сюжет, представящ новата фатална жена – опасна комбинация на знакови епохи от миналото и смели представи за бъдещето.

28 January 2015

автор Галина Друмева; снимки getty images/guliver;

Christian Dior демонстрира ретро романтика от 50-те, хипи препратки към 70-те, цветни детайли от поп културата на миналия век и доза модерен Раф Симънс-стил. Героинята на модната къща е сложен персонаж – гардеробът й еклектично комбинира класически женствени рокли с провокативни латексови ботуши и прозрачни палта. Така, съвсем в реда на нещата, облеклата са обсипани не само с майсторски котюр декорации, но и с психеделични принтове.

Giambattista Valli показа тайнствена, прикрита зад дантелен воал муза, която с лекота миксира задължителните котюр елементи по свой собствен, бунтарски начин. Женствените, ръчно бродирани рокли се комбинират с разкроен панталон. Същото се отнася и за ефирните многопластови поли. Под огромните тюлени пелерини се подават сексапилни лъскави панталони, а най-обемната пола в колекцията се съчетава със семпла бяла блуза, напомняща тениска, и със сако ала Коко Шанел.

Atelier Versace преоткрива за пореден път тайните на женствеността и сексапила. За своето „завръщане към формите на женското тяло и неговите извивки”, както посочва Донатела Версаче, брандът изоставя правите линии и вместо това „рисува върху тялото” с вълни. Заоблени деколтета, ревери и сексапилни вълнообразни прорези подчертават фаталната красота на Изабели Фонтана, Линдзи Уикстън и Карли Клос, и за кулминация - Ева Херцигова и Амбър Валета.

Chanel предизвика неизменен възторг не само с фантастичния декор на тропическа градина в Grand Palais, но и с моделите – триумф на ателиетата за висша мода Lesage и Lemarié. Карл Лагерфелд въведе публиката в тайната градина на разкоша – от костюмите в ярки цветове, до графичните им варианти в черно-бели тонове, и аксесоарите обсипани с кристали и разцъфнали изкуствени цветя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР