Сладки спомени

Аромати, майсторски подправени с нежността на прегръдка или с тръпката на безсрамно обещание

Свобoда Сидерова 12 February 2015

Изборът на Джорджия Мей Джагър за лице на Angel е нова ера в гурме сагата и следва отъпканата пътека... от майка й Джери Хол, която е тясно свързана с историята на марката

Снимка: Thierry Mugler

На сцената се появяват колекционерски издания и нови версии на класически аромати. Целта им е да ни завладеят с пълна сила, да ни напомнят за минали моменти, да ни отведат на забравени места, да ни изненадат или провокират.

Angel на Thierry Mugler – не живот, а захар. Легендарният концентрат от емоции непрестанно буди удивление. Макар композицията да е същата, Angel Glamorama носи ново измерение на чувствеността и блясъка. Подобно на звезда, изтръгната от Млечния път, флаконът, обвит в лъскав черен лак, е поръсен с дъжд от искрящи сини пайети. Наполовина ангел, наполовина дявол, жената Angel нарушава правилата, разкривайки истинската си същност на глемрок дива.

Също като златно бижу на Boucheron с черен сапфир Place Vendоme Elixir е признание в любов. Знойният еликсир може да се сравни единствено със светлината, падаща нощем върху площад Вандом. Ароматът на най-тайнственото време в денонощието носи леката свежест на мандарина и нежната мекота на круша, подправени с розов пипер.

Българска роза, жасмин самбак и розово дърво намекват за предстоящата развръзка. Нов празник, нов Tresor. Lancome пресъздава още веднъж легендата. Емблематичният акорд на роза и теменужка в Trеsor L’Eau de Toilette е обгърнат в целувка от мускус като лек затоплящ бриз върху кожата. Подсилена с пачули, композицията завладява сетивата по възможно най-нежния начин, който можем да си представим.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР