Вдъхновен от Салвадор Дали

Новото дизайнерско бижу на Барселона е четиризвездният хотел Vincci Gala Barcelona

eva.bg 05 December 2014

На метри от Рамбла, Пласа Каталуня и Пасео де Грасия е четиризвездният хотел от веригата Vincci, вдъхновен от гения на Салвадор Дали и неговата муза Гала. В духа на тяхната емблематична история на страст, любов и предизвикателство, дизайнът на хотела е провокиращ микс от класическо и ултрамодерно.

Сградата е от 1900 г. и е реконструирана с най-нови строителни техники. Запазено е старото мраморно стълбище, а декорацията включва ключови знаци на митичния каталунски художник и неговото необуздано въображение.

В основата на концепцията на архитектите от TBI Architecture & Engineering е контрастът - между цветове, текстури, усещания и исторически периоди. Черно и златно, гладки и динамични повърхности, необарок и минимализъм – всичко е опит да изрази емоционалното общуване на Салвадор Дали и Гала – тази необичайна, екстравагантна и сюрреалистична двойка.

Със 78 комфортни стаи, които предлагат не само най-съвременните удобства, но и чудесна гледка към центъра на града, хотелът посреща от пролетта на тази година влюбените в страстната артистична душа на Барселона.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР