Животът е суинг

Sentimental Swingers с тройна премиера на сингъл, видеоклип и първи кадри от документален филм в Sofia Live Club на 27 ноември

eva.bg 24 November 2014

Снимка: Елена Ненкова

На 27-ми ноември в Sofia Live Club ще бъде представен новият сингъл на Sentimental Swingers - Live is An Eternal Swing. Деси, Рони и Вера подготвят шеметно кабаре в духа на най-добрата декадентска традиция с музиката на Михаил Йосифов секстет и танците на балет Нова.

Спектакълът ще започне в 21 часа и ще продължи два часа, като в почивката между двата сценични сета професионалните танцьори от Lindyhop.bg ще дават уроци на публиката как се танцува истински суинг. По-рано същият ден, от 15 часа, отново в Sofia Live Club, Вера, Рони, Деси и музикантите от Михаил Йосифов секстет по традиция ще представят шоуто си безплатно пред публика над 65 години - хора, които обичат суинга и ще оценят по-лесния досег с него.

Представянето на Life is An Eternal Swing съвпада съзнателно с 4-тия рожден ден на Senetimental Swingers - първото у нас суинг трио. Създадено през 2010 г. с намигване към хубавия живот и музиката от 30-те години на 20-ти век - символ на свобода, разкош, шумни парти вечери и танци до зори. “Решихме сингълът ни да се казва Life is An Eternal Swing, за да погледнем живота си отстрани и да се усмихнем - падаш и ставаш, люлееш се между радости и тревоги, между успехи и провали. Животът такъв, какъвто е. Какъвто го харесваме. А вие?” - разказват историята зад сингъла Вера, Деси и Рони.

Всъщност, Life is An Eternal Swing е името и на документалния филм, дал заглавието на сингъла. Филмът разказва живота на поколението българи, родени през 70-те години на 20 век.  Билети за спектакъла вече могат да бъдат закупени в мрежата на www.eventim.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР