История в снимка

В Лос Анджелис е горещо, а в дома на Клинт Истууд още повече

eva.bg 23 November 2014

1 юни 1956 година. В Лос Анджелис е горещо, а в дома на Клинт Истууд още повече. В отчаян опит да даде тласък на актьорската си кариера, той вади най-силния си коз – своя сексапил. И снима фотосесия, целяща да го превърне в любимец на тийнейджърките. Това така и не се случва. От Universal Studios прекратяват договора му, а на кастингите масово го отхвърлят с довода, че е непохватен, студен, скован, лаконичен, тромав и говори много тихо... Бъдещето не изглежда обещаващо, дори след въпросната фотосесия. Три години по-късно получава ролята на каубоя Рауди Йейтс в сериала „Нещавена кожа“.

След 217 епизода, уморен да играе „идиота от равнините“, той стяга багажа и заминава за Рим. Там си стиска ръцете със Серджо Леоне, който превръща лаконичния му и скован стил в запазена марка. И се ражда звездата, мъжкарят, секссимволът, режисьорът, легендата на Холивуд.

Дори днес, на 84-годишна възраст, той влиза в светските хроники с любовния си живот, след като заряза съпругата си от 17 години заради жена с 30 години по-млада от него. В момента е в епицентъра на тежък развод, а на масата е заложено богатство му от 350 млн. долара. Състояние, за което младежът на тази снимка не е и мечтал.

Фотография Getty images
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР