Тайм аут

Оказва се, неутрализирането на стреса съвсем не се ограничава с йога, медитация и масаж. Три терапии, които ще ви помогнат да изпуснете парата

Свобoда Сидерова 01 November 2014

Черното чудо

Съществува поверие – както кръстите кораба, така и ще плава. Маската Miracle Noir на Premier действително прави чудеса с уморената и повехнала или зряла кожа. Най-хубавото е, че може да се ползва в уюта на собствения дом. На практика комбинира 4 козметични процедури: дълбоко почистване, микродермабразио, активиране на микроциркулацията и насищане с кислород и хранителни вещества и стимулиране синтеза на колаген.

Има уникална текстура и се състои от 2 части – микс от кал и вода от Мъртво море, водорасло, боровинка, гинко билоба, витамини, масла от сладък бадем, жожоба и роза... в стъклено бурканче и магнит. Нанася се на тънък слой и се прави лек масаж като при ексфолиация. След 5-20 минути черните частички се отстраняват със загънатия в салфетка магнит. Движенията напомнят размах на крила на пеперуда. След кръговия масаж с останалия на кожата маслен филм разбирате защо иновацията е с награда за моментален ефект от швейцарска лаборатория.

Троен форсмажор
Спа център на Гранд хотел Велинград, 0359 553 71, 0884 770 387

Въпреки че радостите да сте жена са безкрайни, справянето с целулита не е сред тях. Thalgo обаче няма намерение да се отказва. Бой последен в случая е интегративно отслабване, коригиращо физиологичните нарушения, причина за „портокаловата кожа“, мастните натрупвания и загубата на еластичност. Не е за вярване, но адипоцитите могат да увеличат обема си до 27 пъти. Това води до притискане на съдовете. Кислородното гладуване пък кара клетките по-малко да произвеждат енергия за разграждане на мазнините.

Любителките на комплексния подход ще са доволни. За „добре дошли“ ви посрещат с шот от хранителната добавка Coach. „Треньорът“ (именно това означава думата) ви подготвя за детокс обвиването с активен кислород. Десетминутната оксигенация на тъканите води до тройно намаляване на хипертрофираните адипоцити. Следва скулптиращ масаж с два вида серуми. Отслабващият е богат на липозоми с кислород и семена от сантал, стягащият – на морски силиций и планктон. Финалният крем само затвърждава резултата. Още след първия сеанс закопчавате любимите дънки, без да лягате.

Не коса, а желязо
Студио Пагане, София, ул. Козяк, бл. 112, (жилищна група Южен парк), 0885 724 533

Когато краищата на косата са силно увредени, се налага да се простите с тях със сълзи на очи. Подсилващата терапия Biolage Advanced Fiberstrong на Matrix изключва подобни радикални мерки. На състава могат да завидят и сериозни лечебни средства. Докато екстракт от бамбук укрепва косъма отвътре и възстановява еластичността му, иновационна молекула (при контакт с вода се трансформира от течно в твърдо състояние) „доизгражда“ структурата на косъма.

Резултатът от четирите стъпки – измиване, нанасяне на концентрат с най-високо съдържание на въпросната молекула, маска и подсилващ крем – е 12 пъти по-силна коса. Приятно допълнение е цветно-плодовият аромат. Единственият „минус“ на терапията е, че се налага да разредите визитите при коафьор, просто защото устойчивостта на косъма съперничи на тази на бамбука.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР