Новите музи

Тенденции за сезон есен/зима 2014

13 November 2014

Костюмарки

Време е да инвестирате в нов костюм. Със свободен силует, в неутрален цвят и без излишни детайли. Панталоните са много тесни или много широки, а саката – тайор, удължени и често без ръкави.

Кукли от 60-те

В случай че ви е обхванала носталгия към роклите трапец, миниполите, цветните геометрични принтове, ниските ботуши до коленете и прилежните якички – не тъжете повече. Мнозинството дизайнери се обръщат към модните архиви от 60-те и предлагат нова версия на кукленския силует – с повече блясък и по-малко ретро привкус.

Народни приказки

Романтичният флирт на дизайнерите с приказните сюжети продължава с двойна доза народно творчество и обезоръжаващи детайли, като ръчни бродерии, наивистични рисунки и фантастична комбинация от вдъхновяващи тъкани и материали.

Галактически принцеси

Междупланетарното парти на годината предстои. В дрескода са включени архивните кадри от „Междузвездни войни“, скафандрите на космонавтите и героините на научнофантастичните романи. Кристалите и пайетите влизат в ролята на блещукащи съзвездия, фонът им е очаквано драматичен, а сребристите нюанси са с предимство.

Ангелът на Берлин

Киноиконата Марлене Дитрих заслужено получи статуса на модна муза и вероятно би останала доволна от суровия романтизъм, превзел подиума. Сенките на Берлин от 40-те и 70-те се плъзгат по тренчкотите и роклите от гладка кожа, яките от черни пера и пух, палтата от каракул и полите от полупрозрачна коприна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР