Седмиците на мъжката мода продължават

Нови прогнози за лято 2015 от Милано

23 June 2014

По традиция, модният подиум на Милано обезоръжава с елегантност и висок стил – независимо дали става дума за дамска или мъжка мода. Първите два дни от Седмицата на мъжката мода не правят изключение.

  Миуча Прада превърна дефилето на колекцията пролет-лято 2015 на Prada в истинско водно шоу. Вдъхновението от природната стихия и вечното противопоставяне между човека и природата бе изразено не само чрез „водния“ подиум, но и с белите линии покриващи шевовете на дрехите – символ на илюзорния контрол и чувството за безопасност.

  Сицилия пък отстъпи мястото си на „муза“ за дуета Dolce&Gabbana, давайки път на испанската корида. В характерната гама на черно, червено и златно, дизайнерите показаха костюми заимствани от облеклото на тореадорите и ефектни принтове на разярени бикове.

  Колекцията на Salvatore Ferragamo впечатлява с мека и спокойна палитра, плавни линии и усещане за завладяващ комфорт, чието вдъхновение ще откриете в лежерните африкански пейзажи.

  Свобода на движенията и светли въздушни цветове са основата за идеите на Томас Майер за Bottega Veneta. Допълнени с двойна доза лекота, инспирирана от балетните трупи.

  При мъжката линия на Calvin Klein семплата гама е фон за езика на високите технологии - „преведен“ чрез ярко жълти, оранжеви и червени якета и блузи от нови пластични материали.

  За финал – Донатела Версаче посвети мъжката колекция на Versace на античните времена на Рим и Гърция, и техния култ към тялото, подчертан с драпирани тоги и блясък на естествена кожа.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР