Ергенският замък на Джерард Бътлър

Елка Влаховска 21 May 2014

Актьорът от филмите „Дракула“, „Фантомът от операта“, „Атила“ и „300“ очевидно си пада по историята. Или „шотландското наследство“ говори в него.  Авторитетното списание Architectural Digest показа неговия „средновековен замък“ в Челси, квартал западно от Манхатън. Челси се слави с многобройните си картинни галерии, фантастичния си нощен живот и добрите места за шопинг.
Бътлър определя ергенското си гнездо като „бохемско рустикално шато с елементи на барок“. Както се вижда от снимките не му липсва въображение и смелост. Четири години продължава дизайнерското преобразяване на двуетажния лофт, който се намира в реставрирана стара нюйоркска фабрика. Избран е дизайнерът Елвис Ристейно и едва след като ремонтите, декорацията и обзавеждането приключват, Бътлър се нанася в дома.
Може би се чувства добре сред удобните мебели от масивно дърво и естествена кожа, фреските по стените, видимите греди, кристалните полилеи? На мен обаче корнизите по тавана с двойката лъвове, дорийските и коринтските колони ми идват в повече.

1 КОМЕНТАР
1
Fine
21 May 2014, 17:22

На мен ми харесва тази безумност от смесването на различни ( но и някак си допълващи се ) дизайнерски идеи! Тук, определено, би живял човек, който е с нестандартно мислене, но задължително свързан с артистичните среди. Извън всякакви шаблони и налагането в обществото на " кое е така, а кое не е така, как трябва да бъде и как не трябва ".

ТВОЯТ КОМЕНТАР