Бомба със закъснител

Дизайнерите за пореден път се огледаха в мъжкия гардероб и в търсене на ново вдъхновение изтупаха прахта от някогашните пилотски униформи, заемайки най-податливата за експерименти част от тях – якето бомбър

19 May 2014

Balmain

Резултатът от всевъзможните трансформации надминава очакванията. Ще разпознаете оригиналния модел по характерните „надути“ форми, мека яка и класически два джоба, но не очаквайте да пробвате кожените якета на американските авиатори от 40-те, вариантите им от найлон от 50-те (по-късно фаворити на британската субкултура от 60-те и 80-те, нито спортната им разновидност, внезапно приобщена към екипите на ръгбистите и колежанските униформи (като опит за деклариране на бунтарска мъжественост). Интерпретациите на бомбъра този сезон варират от деним до туид и са покрити с тропически принт, нежна дантела или блясък на пайети. Носят сладкия вкус на захарен памук или прелъстяват с полупрозрачни материи като копринена органза. Ще ги срещнете на вечерно парти, в офиса или пред сцената на някой музикален фестивал. И сериозно ще се замислите дали да не изпратите любимото си кожено яке в кратка ваканция.

Как да го носите
Независимо дали е с по-грубоват или със спортен привкус, бомбърът се комбинира чудесно с женствените си противоположности, като пола с А-силует (без значение от дължината) или тясна пола молив. А леките варианти от коприна са добър партньор на бермудите и късите шорти. И не се измъчвайте с висок ток – маратонките и грубите платформи са по-добрият избор.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР