Звездите на фестивала в Кан

Стартът на 67-то издание събра куп известни личности

eva.bg 15 May 2014

Част от екипа на филма "Грейс, принцесата на Монако"

Снимка: getty images/guliver

Снощи бе открито 67-то издание на филмовия фестивал в Кан. Куп холивудски знаменитости се стекоха на френската ривиера, за да уважат едно от най-престижните и бляскави кино събития. Фестивалът стартира със световната премиера на филма „Грейс, принцесата на Монако“, затова и звездите от лентата бяха първите, които стъпиха на червения килим. Никол Кидман, която е в ролята на Грейс Кели, бе в тоалет на Armani. “Избирах между три варианта, но в крайна сметка за спрях на Armani, защото е истинска рокля за принцеси“, заяви актрисата. Затова пък не успяла да сложи диамантената огърлица на Cartier, реплика на тази, която принц Рение подарил на Грейс Кели през 1956 г. Бижуто струва пет милиона долара и Кидман го носи във филма. Но понеже огърлицата не отивала на роклята на Armani, бе с бижута на Harry Winston.

Сред останалите звезди на церемонията снощи бяха Джейн Фонда, Летисия Каста, Одри Тоту, Блейк Лайвли (в тоалет на Gucci), Зоуи Салдана (в един от белите дизайни на Виктория Бекъм), топмоделът Карли Клос (заложи на Valentino), Кендал Дженър (в Chanel).

Осемнадесет заглавия са включени в конкурсната програма, сред които са Maps To The Stars на Дейвид Корнънбърг, Deux Jours, Une Nuit на Жак и Пиер Дарден, Adieu au Language на Жан Люк Годар, The Search на носителя на „Оскар“ за „Артистът“ Мишел Aзанависиюс, The Homesman на Томи Лий Джоунс и с Хилари Суонк и Мерил Стрийп в главните роли, Jimmy's Hall на британеца Кен Лоуч.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР