Да облечеш Мерилин

В червен цвят и добра кауза

13 May 2014

Alexander McQueen

Вече няколко години подред, в „забавната“ програма на кинофестивала в Кан е включено благотворително модно дефиле, за което известни дизайнери създават модели по специална тема. Организатор на шоуто е вездесъщата Карин Ройтфелд, бивш главен редактор на френския Vogue. До момента тя накара дизайнерите да творят в черната и златната гама, а тази година задачата им е вдъхновена от червения цвят и лицето на фестивала – киноиконата Мерилин Монро.

„Тя цял живот е търсила любов и мисля, че с удоволствие щеше да се включи в нашата кауза“ - коментира Ройтфелд избора си на муза. А името на модното шоу неслучайно е Cinema Against AIDS – събраните от мероприятието средства имат за цел да подпомогнат изследванията и търсенето на лек за смъртоносната болест СПИН. „Благотворителните мероприятия са винаги някак тъжни и гостите често изпитват чувство на вина – допълва още Карин. - Но целта на нашата вечер е да честваме самия живот“

Близо 35 знаменити имена от световната модна сцена ще вземат участие на тазгодишното ревю. Сред тях са Alexander McQueen, Alexander Wang, Burberry, Calvin Klein, Chanel, Christian Dior, Christopher Kane, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci, Lanvin, Marc Jacobs, Prada, Ralph Lauren, Tom Ford, Versace и още други. С моделите им, разбира се, ще дефилират не по-малко популярни красиви лица като Карли Клос, Дария Строуз и Аризона Мюз.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР