Там на хоризонта

Триъгълна, ромбоидна, бананова, долна, котешка, ала Клеопатра... Очната линия е всичко друго, но не и незабележим акцент

20 April 2014

Откакто Елизабет Тейлър се омъжва за пети път благодарение на графичния макиаж на очите, популярността му не спира да расте. Урок по геометрия изнася Anthony Vaccarello. Първо Том Пешу, артдиректор на Estee Lauder, с шаблон очертава ъгъл в края на окото, после го дорисува. Според David Koma ромбоидът в тъмносиньо променя погледа до неузнаваемост. Изгря и звездата на т.нар. банан – линия в гънката на клепача. Тя се комбинира с класическата в основата на миглите (Hache) или е самостоятелен акцент (Antonio Marras).

 

Цветната линия по вътрешния контур на долния клепач на Marc Jacobs е в традициите на глемрока. При cat eyes водещи са цветът и текстурата. Stella McCartney си пада по котешки поглед в златистокафяво, а Chanel – в черно-синьо. За футуристичен ефект Haider Ackermann използва брокати. Пълна прилика с визия ала Клеопатра постига Ashish. На фона на короната на викингите разлялата се като водите на Нил линия стои доста странно.

ТВОЯТ КОМЕНТАР