Индийски прелести по Нова

Знаменита боливудска сага тръгва в ефира на Нова телевизия от понеделник.

eva.bg 05 April 2014

Ако поне малко се интересувате от киното на Боливуд, няма начин да не сте чували за „Малката булка“ - знаменит сериал, който вече 6 години шества триумфално не само из цяла Индия, но и в Близкия Изток, както и в близките нам Македония, Сърбия и Черна гора. Вече са излъчени над 1500 епизода. В сърцето на сагата е историята на Ананди, омъжена на 8-годишна възраст за Джагдиш, който е горе-долу колкото нея. Сценарият е написан по истинската история на майката на индийския писател Пурненду Шехар, дадена за съпруга на 15 години.

Истината обаче е, че макар официално браковете между деца и между деца и възрастни да са забранени със закон в Индия, те продължават да се случват и до днес. Около 40% от детските бракове в света се сключват именно в Индия и то най-вече в щата Раджастан, където се развива действието на сериала. Изкореняването на този древен обичай, който се практикува от векове по тези географски ширини, е изключително трудно, особено в по-бедните райони на страната и сред нискообразованите слоеве на населението.

Тези бракове се случват най-често именно по това време на годината – през април и май – и заради забраните церемониите се състоят през нощта. В най-добрия случай невръстните съпрузи имат интимни отношения чак, когато навършат 15-16 години. Много чести обаче са случаите, когато съвсем малки момичета от много бедни семейства са омъжвани за мъже няколко пъти по-възрастни от тях просто защото не могат да бъдат изхранвани от родителите си.

На нас имената на актьорите в главните роли – Пратюша Банерджи (Ананди) и Сидхарт Шукла (Джагдиш) – не ни говорят нищо, но в Индия те са истински звезди. Красивата Пратюша участва в Big Brother и Dancing Stars, а Сидхарт е победител в конкурса Best Model of the World, провел се в Турция през 2005 година.
„Малката булка“ тръгва в ефира на Нова телевизия от 7 април, понеделник и ще се излъчва всеки делничен ден от 13:30 ч.

1 КОМЕНТАР
1
Ивона
02 November 2015, 19:12

Обаче Сидхарт Шукла не е Джагдиш а е Шив. Шив е новият съпруг на Ананди

ТВОЯТ КОМЕНТАР