Под душа с Вивиан Уестууд

Дизайнерката се включи в кампанията на PETA за световния ден на водата. И призова – спрете да ядете месо, за да се къпете по-дълго

eva.bg 19 March 2014

Вивиан Уестууд се оказа истински еко воин, който не спира да ни провокира. След като заяви, че ще свие обема на модната си империя, за да намали замърсяването на околната среда, дизайнерката се опита да накара Европейския съд да криминализира разрушаването на природата. Според нея екоцидът е престъпление, аналогично на геноцида и затова трябва да бъде сериозно наказвано.

Най-новата й кампания обаче призовава хората да пестят водата. 72-годишната Уестууд участва във видео на организацията за защита на животните PETA. В него обяснява, че е станала вегетарианка като форма на протест срещу месната индустрията, която е един от виновниците за изчерпването на водните ресурси на планетата. Според европейско проучване, за да се произведе един тон говеждо месо се изразходват 15 милиона литра вода. А за производството на тон зеленчуци се изразходват само 321 000 литра.

„Аз съм вегетарианка, затова мога да си позволя да вземам по-дълги душове и да не се чувствам виновна от това. Но аз не се къпя всеки ден, дори използвам водата от ваната на съпруга ми. Може да е малък принос, но все от някъде трябва да започнем. Защото водата е ценна, тя е по-важна от газта. Яденето на месо е едно от нещата, които застрашават най-много околната среда. Няма нужда да ядем животните. Хората са застрашен вид и трябва да помислим какво правим. Ядейки месо ние убиваме вида си“, казва Вивиан Уестууд, която без притеснения и скрупули си взема душ във видеото, което е част от кампанията на PETA “Намокрете си краката“ за световния ден на водата – 22 март. Така че, спрете да ядете месо, за да се къпете по-дълго.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР