Кой какво на BRIT Awards

Кой какво облече, кой какво спечели на британските музикални награди

eva.bg 20 February 2014

Бионсе

Снощи в Лондон бяха раздадени ежегодните британски музикални награди, по-известни като BRIT Awards. Церемонията събра не само звезди от Острова, но и световни изпълнители. Изненади не липсваха, любопитни моменти също, а и червеният килим си струваше вниманието. Ето кой какво облече и кой какво спечели.

One Direction си тръгнаха с два приза - в категориите за глобален успех и видео. Като най-добър британски изпълнител бе отличен Дейвид Бауи, но Кейт Мос взе наградата му, защото той предпочете да си остане вкъщи. Топмоделът бе облечена в един от сценичните му костюми от Ziggy Stardust, така че все пак имаше и някаква Бауи-следа на сцената. Той бе написал на Кейт какво точно да прочете при вземането на приза. А именно: „В японските митове зайците от стария ми костюм, който Кейт носи в момента, живеят на луната. Кейт е от Венера, а аз съм от Марс, така че всичко е наред." Новозеландката Лорд спечели в категорията международна изпълнителка, а Ели Гулдинг за британската певица. BRIT за най-добра международна група взеха „Дафт Пънк“, а най-добра британска банда са „Арктик Мънкис“. Последните взеха приз и в категорията за албум.

Бионсе и Кейти Пери не спечелиха нищо, но пък се отчетоха със запомнящи се изпълнения на живо. Съпругата на Джей Зи направи тв дебюта на сингъла си XO, облечена във впечатляваща рокля на Vrettos Vrettakos, покрита със 140 000 сини циркониеви кристали. Кейти Пери пък слезе от метлата, с която бе на наградите „Грами“ и този път реши да изиграе Клеопатра.

Бой Джордж се постара да привлече вниманието върху себе си с имитиращ рана грим, защото бил „жертва на модата“. С истинско нараняване обаче беше Нейл от One Direction, който дойде с патерици заради скорошна операция на коляното. Кой какво облече – вижте в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР