London Fashion Week: модното шоу продължава

Спорт, цвят и пух са ключовите елементи за есен-зима 2014 / 2015

15 February 2014

снимки Getty Images;

След Седмицата на модата в Ню Йорк, дойде ред на Лондон да заложи своите прогнози за сезона есен-зима 2014 / 2015. Стартът на дефилетата съвпадна с еуфористичната дата 14 февруари и приповдигнатото настроение бе отразено в бекстейджа на ревютата – символистични плакати и стикери със сърца по стените (и дори подиума) гласяха I Love London Fashion Week.

Сред най-очакваните колекции, които ще видим през следващите пет дни са тези на J. W. Anderson, Christopher Kane, Mary Katrantzou, Jonathan Saunderson и Simone Rocha. Имената им може да не са така популярни, както тези на Burberry Prorsum, Julien Macdonald, Mulberry, Paul Smith, Vivienne Westwood, Erdem, Tom Ford и още звезди на индустрията демонстриращи творенията си в Лондон, но британската столица винаги се е славела с влечението си към изгряващите таланти и търсенето на потенциал, достоен за световен успех.

А в първия ден на London Fashion Week вниманието привлякоха моделите на Mark Fast (вдъхновени от силните момичета на 80-те), комбинацията на груба кожа и спортни елементи в колекцията на Christopher Reaburn, силуетите със свръх обеми (но в нежните цветове) на Bora Aksu, бунтарският дух на пънк иконата Pam Hogg. Както винаги, крайно любопитно бе и дефилето на магистрите от колежа Central Saint Martins.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР