Рок звезда или снежна кралица

6 начина да се почувствате като нови и да утолите глада си за красота. Условието е да отделите поне 45 минути от трескавата подготовка за празниците за себе си

Свобoда Сидерова 05 January 2010

Стилна рок прическа с L’Oreal Professionnel

Denyl Fashion House, София, бул. Цар Освободител 10, тел. 987 01 27
Изправяне, къдрене, блондиране и прочие експерименти. Дори косата има граница на търпението. Преди протестът й да се изрази в цъфтящи краища и нежелание да приеме каквато и да е форма, зарадвайте я с нова прическа. Например каре с малко пластове и изтънени в краищата кичури, вдъхновено от музикалните легенди на 70-те. Отпред косата е прехвърлена на една страна, а отзад е подстригана късо, за да разкрие шията и раменете. На темето е навита на ролки за постигане на обем. Освен на играта с XXL размера и бретона стилистите залагат още и на релефното боядисване - основа в меднорусо с платинени акценти. Специалната техника на нанасяне на боята Majirel гарантира не само че няма да останете незабелязани, но и че и най-големият скептик не би се усъмнил в натуралния произход на цвета. От цялата работа намазва и гривата. Предпазващата косъма технология я прави блестяща като на моделите в рекламите за суперефективен шампоан. На излизане от салона ще укротят бунтарския ви дух с подарък молив за очи.

Стегнат корем със Skin Tightening

Антиейдж център Derma Pro, София, ул. Дамян Груев 20, тел. 852 48 00
Сьомга до втръсване (рибата е част от ядивния лифтинг на небезизвестния дерматолог д-р Перикуон) и 5 пъти седмично блъскане във фитнес залата минимум по 1.5 часа. Или 30 минути стягане с радиочестотен лифтинг. Лично аз бих предпочела второто. Веднага ще ви кажа защо - не съм убедена, че секси коремчетата на звездите се дължат само на 200-те коремни преси на ден. На пръв поглед лифтинг процедурата протича рутинно – биполярен радиочестотен източник и пулсова светлина, патент на марката Syneron, загряват колагеновите влакна, предизвиквайки свиването им. На практика обаче терапията е сходна с алхимично тайнство. Кожата не само се стяга, но като че ли укрепва и плътно „лепва“ към тялото. Е, не е като при абдоминопластика, но поне не остават белези. След 4-aта процедура (правят се през 2 седмици) ви очаква неочакван бонус. Коремът е гладък като след гликолов пилинг, но чувството за стегнатост, което обикновено съпровожда този ефект, липсва. Работата е в засилената микроциркулация, която подобрява храненето на тъканите. Цената на сеанс е 200 лв.

Скъпоценен ритуал срещу бръчки с Terrake

MG Salon, София, бул. П. Евтимий 45, тел. 951 60 73
Бог сътвори земята, а спа терапията Terra Magica - красивата кожа. Причината почистващата фаза на „скъпоценната земя“ (това значи в превод името) да бъде наречена чиста светлина е еделвайсът в почистващите продукти, скрабът и енергизиращият спрей. Чувството след изглаждащия серум с пептиди по линията на всяка бръчка е много странно – все едно козметичката вади от флакона нова кожа и я слага върху лицето. Апотеозът е масаж с полускъпоценни камъни – розов родохрозит и планински кристал. Първият е отговорен за микроциркулацията, а вторият е превъзходен източник на мощна целебна енергия. Контактът със земни съкровища ви кара да сияете като слънце. Но чудесата не свършват дотук. Чакат ви още скулптиращ масаж с чист восък и етерични масла от роза, канела и кедър и изглаждаща и релаксираща маска с червена глина, розов родохрозит и зелен смитсонит. Освен в страхотния ефект необичайната сила на терапията е и в удоволствието от докосването на камъните и от божествените аромати. Къде отиде безжизненият цвят? Какво се случи с бръчките? И след 3 дни няма да получите смислен отговор. 

Снежна кралица с Ericson Laboratoire

Салон за красота Недлена, София, бул. Витоша 148, тел. 851 43 97
Тя имала бяла като сняг кожа без нито едно петънце. Приказката може да се отнася за вас, ако се доверите на избелващата терапия Perfection-White Expertise. Абсолютна бюти класика и в същото време феномен, тъй като влияе на отговорния за пигментацията механизъм. Основните съставки – растителна олеинова киселина, антиоксидант от кората на чилийско дърво и екстракт от кафяво водорасло, чийто ефект надминава този на известните „чистачи“ на петна мечо грозде и коджикова киселина, модифицират на ниво ДНК синтеза на меланин. След почистването и ексфолирането в стил мистър Пропър сценарият се развива неочаквано. На лицето и шията се нанася серум с говорещото име Melano-Stop Anti-Spot и досадниците се отстраняват с абразивен диск. Само не мислете, че движенията наподобяват търкане с шкурка. Думата нежност е ключова за всички етапи. Гвоздеят на терапията е суперизбелващата минерална маска на основата на зелена глина с етерично масло от мушкато, лимон и бергамот. „Страничният“ й лифтинг ефект изненадва приятно. Благодарение на многопластовия  ритуал – след маската следва друг избелващ серум, петната развяват бял флаг. А след още 7 процедури – 1 или 2 пъти седмично, остават в миналото.

Операция „котешки лапички“ с Dr. Roller

Дерматологичен лазерен център Panderma, София, бул. Цар Борис III 69, тел. 869 12 10
Драскането е нищо пред мекотата на лапичките на котето, когато прибере ноктите си. Затова Dr. Roller не бива да ви стряска. Името си уредът дължи на подмладяващия кожата ефект. Представлява въртящ се барабан със 192 микроигли от специален вид стомана. Дебелината им се колебае от 0.25 до 2.5 мм. С мезоролера дерматологът масажира лицето под определен ъгъл, докато избие розова „роса“. Многобройните „инжекции“ – повече от 1000 за едно минаване в една посока, не са болезнени като при класическата мезотерапия и са по-малко травматични (без синини). Зачервяването отзвучава след 12 часа, като не остават никакви следи. Нарушавайки целостта на кожата, пробожданията стимулират синтеза на нов колаген. На същия принцип действа и фракционираният лазер, само че вместо микроигли се използва лазерен лъч. Освен за възстановяване тонуса на кожата терапията е подходяща още за заличаване на белези от акне и от операции, пресни стрии, петна... Курсът е 7-8 процедури веднъж седмично, като ефектът е видим след 3-ата. Цената на сеанс е от 50 до 150 лв. в зависимост от зоната на третиране плюс 100 лв. за индивидуалния ролер.

Редуциране на целулита с Еximia

Magic Line, София, ул. Шандор Петьофи 51, тел. 954 24 76
Ако сте уморени от постоянното съобразяване с дънките, изпълняващи ролята на кантар, и изпитвате срам от блокчето шоколад след 18 часа, то комбинираното физиотерапевтично действие - ултразвукова кавинтация и електропорация с ендолифтинг, ще ви държат във форма. Зад сложния термин на първата техника се крие звукова вълна с висока интензивност и ниска честота, която действа липолитично, т.е. разгражда мазнините. Електропорацията (процес, повишаващ пропускливостта на клетките) пък усилва източването на втечнената субстанция в лимфопотока. Ендолифтингът не е нищо друго освен познатия от LPG вакуумен масаж. Уредът на италианската марка Janus предлага цели 22 програми за тяло. Тези с висока честота и ниска вакуумна интензивност благоприятстват регенерацията на тъканите. Програмите с ниска честота и дълбок вакуум постигат лифтинг ефект. Методът е стъпка напред в естетичната медицина, защото гарантира сбогуване с брича и фигура мечта без много усилия. Защо ли ми се струва, че пластичните хирурзи ще се лишат от потенциални клиенти?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР