Пролетни тайнства

Красотата е променлива величина. 5 начина да я запазите

Свобoда Сидерова 16 May 2009

Релаксираща терапия с горещи камъни на Dr.Renaud

Kабинет за алтернативна медицина, София, ул. Хан Аспарух 7, тел. 02/954 32 36

Уникалността на горещите камъни е, че са персонални, замесват се на момента от самонагряваща се смес, като големината и формата им са индивидуални. Топлината, която излъчват, засилва антистрес ефекта и отпуска мускулите. За „добре дошли” ви сервират сок от праскова на фона на нежна музика. Тялото се ексфолира с морски соли, грейпфрут и морски водорасли. Камъните се омекотяват с релаксиращо масло от праскова и се поставят на определени точки. След като се втвърдят, започва специален масаж на тялото. В резултат се стимулират микроциркулацията и метаболизмът. Докато по тялото ви пробягват приятни тръпки, мозъкът ви се отключва. Накрая хубаво ви намазват с масажно масло от праскова и ви опаковат в термоодеяло. Краят е предизвестен. Напускате салона не само подобрили енергетиката и състоянието на кожата, но и постигнали спокойствието на Буда. Това, че София не е създадена за нега, вече няма значение. 
продължителност: 1.30 ч. цена: 90 лв.

Дълбоко хидратираща SpaTeen терапия с ягода на Pevonia Botanica

World Class Fitness, София, Околовръстен път, до пресечката с бул. България, 0885 167 629

Неоспоримите й плюсове са органични екстракти, отсъствие на консерванти, алкохол, минерални масла, изкуствени оцветители. Както и 12-часова система за транспорт и освобождаване на активните съставки. Позитивното й действие върху лицето пък е толкова очевидно, че е задължителен етап от подготовката за абитуриентския бал. Да не говорим, че терапията е от малкото, предназначени специално за тийнейджъри. Ензимният пилинг (думата „нежен“ е ключова) прави вашите желания – чиста кожа без черни точки, реалност. След антиоксидантната маска с екстракт от ягода и хиалуронова киселина кожата е дълбоко хидратирана и най-важното, сияе истински със скъпоценно здраве и младост. На скулите играе руменина, както се полага на младо влюбено момиче. Ароматът на вкусния плод също насочва мислите в правилна насока – най-красивата на бала ще сте вие.
продължителност: 50 мин. цена: 35 лв.

„Дива орхидея“ от L’Oreal Professionnel
Вени, София, ул. Христо Белчев 29-33, 0884 007 590

Цветето е част от модните нюанси при боядисването на косата, представени в колекцията „Причудливи градини“. В кестенявата грива стилистите вплитат познатото много светло русо и новия кехлибарен нюанс, вдъхновен от дивата орхидея, които сякаш казват „не“ на носталгията и компромисите. Удивително леките оттенъци на кичурите са като докосване на цветя. Техниката за нанасяне също носи името „Лале“. Кичурите се разпределят върху темето подобно на чашката на лалето, като образуват дълги линии от центъра към периферията с ширина до половин сантиметър. Косата сияе като на моделите в рекламата за поредния суперефективен шампоан благодарение на боята Luocolor. Седефено подхранващо желе с олио от гроздови семки укрепва и защитава косъма. За да се откроят цветните акценти максимално, прическата е семпла, с къдри като на ангел. продължителност: 60 мин. цена: 40 лв.

„Спомени за океана” Memoire Oceane на Thalgo
UPI Beauty&Spa, София, ул. Николай Хайтов 2, тел. 02/870 19 99

СПА ритуалът в 4 стъпки е не само доказателство, че животът е произлязъл от океана, но и че ви очаква море от удоволствия. Почистващата вълна оставя след себе си антистрес ефекта на водорасли и ревитализиращи морски соли. Ефервесцентната смес от червени и зелени водорасли и кристали превръща 20-минутната вана в истинска лагуна. (Само Ди Каприо липсва. Въобще трябва ли ви?) Релаксиращият масаж с топли торбички с морски соли и водорасли е прелюдия към същинската част. Докато кожата се радва на пръските масло (сусам, соя, слънчоглед и сладка царевица), тялото оценява движенията на терапевта, напомнящи потапяне във вода. Обвиването със самозатоплящ се шипящ водораслов мус оставя след себе си чувството, че вълните ви люлеят в прегръдка. Органичен чай слага края на незабравимото морско приключение. продължителност: 1.30 ч. цена: 130 лв. 

„Експресна диета за мастните клетки” Insulinol на Ericson Laboratoire
КМН Бюти център, София, кв. Лозенец, ул. Бигла 56, тел. 02/962 01 73

Под обещаващото име се крие незабравим сеанс, комбиниращ дълбок релакс, общо укрепване на кожата и антицелулитен масаж. След пилинга се нанася антицелулитен серум и по избор тонизиращо вените средство, крем срещу стрии или релаксиращ и успокояващ флуид. Звездната съставка е мирицелин от кората и листата на вечно зелен храст. Антагонист на инсулина, той не позволява на глюкозата да прониква в клетките и да се отлага под формата на мазнини. Освен това стимулира разграждането на липидите и предотвратява образуването на нови. Към действения коктейл се добавят трифазно дренажно масло, лифтинг крем и проблемните зони се обработват с масажен ролер. Черешката на тортата е термомаска с отслабващ ефект. Плътното вещество бързо стяга и под действието на топлината съставките проникват дълбоко. След 20 минути липоактивният флуид за корекция на фигурата бележи края на „диетата”, но не и на последващото отслабване. продължителност: 60 мин. цена: 100 лв.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР