ароматни импровизации

Започналото през 90-те смесване на стиловете продължава победоносния си ход. Правилата са прости и изящни.

Свобoда Сидерова 01 October 2009

стайлинг биляна хинова грим мария илиева коса мария томова модел петя милушева, ивет фешън

Снимка: светослав караджов

Коледа е най-доброто време да разчупите стереотипа. Жонглирайте с цветовете, заложете на контрастите, завъртете се във вихъра на ароматите. Предлагаме ви 5 от последните ухания и вдъхновените от тях 5 прически, дело на известни наши фризьори.

звездата на изтока

Най-трудно е да се направи минимализмът значим. Жената е представена като прекрасно цвете, символизиращо мистицизма на Ориента. Изяществото и харизмата й говорят за удивителна изтънченост.

косата: прибрана на конска опашка и идеално гладка. Кокът се оформя с подплънки и специални ленти, имитация на истинска коса. Причудливите плетеници напомнят цвете.

макияжът: постигната е максимална графичност.

Аристократичната бледност отново е на мода. Особено съблазнително е лицето с леко влажно сияние. Алените винилови устни могат да превърнат всяка дама в опитна гейша. Нарочната небрежност - двойният контур на веждите, е уловка, която отвлича вниманието от безупречния контур на устните.

ароматът: богатото въображение на Кензо няма граници, както се полага на дизайнер от неговия ранг. "Черният мак" FlowerbyKenzo Оriental трайно ще пусне корени в сърцето и ще остане завинаги там.

 
да живее кралицата!

За да се почувствате пълна господарка на мъжкото сърце, не ви трябва корона и трон. Атрибутите на женската власт са биещите се на пръв поглед хладно излъчване и беззащитна невинност. Гаранция, че пред будоара ви тълпата поклонници ще расте с всеки час.

косата: разделена на 3 сектора - 1 отзад и 2 отстрани на слепоочията. Допълнителният обем на триъгълната конструкция се постига с пълнеж за кокове. Отделни кичури са навити със спираловидна маша и пуснати свободно, за да се омекоти геометричната пропорция.

макияжът: ако искате да сте кралицата на вечерта, отделете специално внимание на очите. Главното е да се подбере подходящият оттенък на сенките. Виолетовият придава магически ефект. Цялото лице, включително устните, веждите и миглите, е напудрено, както се полага на височайша особа.

ароматът: явно темата за Бъкингамския дворец владее и сърцата на парфюмеристите. Достатъчно е само да вдъхнете вълнуващия аромат My Queen на Alexander McQueen, за да се почувствате желана.

 

британомания

Прехласването по британско ретро вече няколко сезона е класика в жанра. Въпреки очакванията няма и намек за скучноватите английски традции. Ключовите думи са екстравагантност и оригиналност.

косата: предварително е подстригана асиметрично, като късата част не е изтънена, а плътна. Златисто-русият и интензивно меденият цвят подчертават линията на прическата. Премислената небрежност й придава "спонтанен шик".

макияжът: ако не се боите да експериментирате, най-лесният начин да пресъздадете бурните 60-те или романтичните 70-те са изкуствените мигли. Контрапункт на пронизващия поглед е тъмното червило а ла 20-те, нанесено с пръсти само в средата на устните. Така те изглеждат като размазани от целувки.

ароматът: Brit Red на Burberry е топло, секси и леко ориенталско ухание с подчертани нотки на червена роза. "Тоалетът" - червено шотландско каре - е доста ексцентричен.

пипи дългото чорапче

Еуфорията от предстоящите празници изригва в изненадващи идеи - весело безумие, игра с пропорциите. Поредното предизвикателство е повече от впечатляващо и ни напомня, че във всяка от нас живее едно палаво момиче.

косата: оформена в два ефектни асиметрични кока, подсилени с подплънки. Червените кичури от естествена коса придават закачлив вид на прическата.

макияжът: "парвайки" малко повече леко загорялата кожа, зимното слънце обагря в теракота скулите. Очите са "обгърнати"от златисто-кафява мъгла. Отново нарисуваните вежди изглеждат много агресивни. При устните е търсен натурален ефект.

ароматът: уханието на черна орхидея и черна виолетка в Euphoria на Calvin Klein е в състояние да завърти главата не само на Пипи Дългото чорапче, но и на всяка жена, разкривайки й насладата от живота.

вечната женственост

И след 100 години женственото излъчване пак ще е на мода. Каноните на женската красота са продиктувани от френското и италианско кино. Не Бог, а гримьорите и стилистите създадоха жената. Икони на стила са Б.Б., Катрин Деньов и Одри Хепбърн.

косата: абсолютен взрив от обем. Предварително се нанася стилизиращ продукт и се разпределя по цялата дължина. Кичурите се намачкват с пръсти, за да придобият естествена форма, и се издухват с дифузер (разпръскващ въздуха накрайник). Черната лента внася ненатрапчива елегантност.

макияжът: ако искате очите да говорят, няма как да минете без черна очна линия. Устните са или "голи", или "наметнати" с прозрачен блясък в натурален тон, или бледо розови.

ароматът: тоалетната вода Chanel № 5 във вариант за дамска чанта Twist&Spray (3 х 20 мл) за пореден път илюстрира на какво ухае чувствеността. На жасмин, ванилия и амбър.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР