искаш ли мохито?

През лятото нищо не се цени повече от приятната прохлада.

Свобoда Сидерова 10 April 2009

Можете да й се насладите не само след изгарящо-освежаващия коктейл с листенца свежа мента, а и като се запасите с козметика с cool ефект.

Японците създадоха дрехата на бъдещето, която охлажда в жега и затопля в студ. Нюйоркчани откриха прохладни оазиси в Голямата ябълка, както още наричат града. Нямате сили да се тътрите по 5-то авеню, моля, влезте и стойте, докато се вледените. Най-обширното ледено поле обаче се падна на козметолозите, които ни радват с нови „охлаждащи страстта” средства. Последен писък е уникалният крем Ice-Source (не се предлага у нас), в който ледът присъства не само в името. Преди нанасяне дъното на бурканчето се натиска. За минути съдържанието се охлажда до 2 градуса. В резултат молекулите намаляват обема си 10 пъти и проникват дълбоко в кожата. Там от топлината отново набъбват и запълват бръчките – минус 25% и то само за час. „Бурканчето-хладилник” е разработено от Европейската космическа агенция. След отваряне Ice-Source се държи в хладилник, иначе формулата му не действа.

Ефект на кубче лед

Доскоро красивите умове използваха cool ефекта предимно в слънцезащитните серии. Като правило жадуваният комфорт бе затворен в тубата мляко за след слънце. Идеята бе да ви спестят изгорелите рамене, дехидратираната кожа и спането на закачалка след UV маратона. Най-новите продукти на пазара са гелът за лице и тяло Soleil Reconfort After Sun Cooling Hydrating на Lancome и спреят SOS против изгаряне на Biotherm. Някои марки като Clarins решиха въпроса с жегата още на плажа и изненадват приятно с гела Sun Care Cooling Gel Rapid Tanning SPF 8. Другата област, където студът отдавна се подвизава, е антицелулитната. Докато повърхностният слой на кожата е замразен и кръвообращението забавено, в дълбокия се активира обмяната на веществата и мазнините се разграждат. На този принцип е и хронобиологичната терапия LipoPhenol Vegetal на Yves Rocher. Постепенно производителите на козметика обърнаха внимание и на измъчените от жегата бизнес дами (тазгодишните продукти, които предизвикват свежест, са бронзиращият спрей за лице-мус Touch of Air на Deborah и клетъчният възстановяващ гел за очи Cellular Revitalizing Eye Gel на La Prairie), както и на разгорещените от тренировки фитнес маниачки (душ гел за тяло и коса Fitness Fresh на Nivea).

Ах, какви крака

За да зарадват пленничките на офисите, принудени да живеят в строгите рамки на dress-code, специалистите от финландската компания Amar измислиха… прохладни чорапогащи с микрокапсули с ментол. (Нали студът им е във вените.) Какво да направите обаче, ако все още не сте се обзавели с hi-tech чудото, а краката ви тупкат след бясното препускане по летните намаления? Нашият съвет е: бегом в бутика на L’Occitane. Там ще откриете разнообразни средства за уморени крака – охлаждаща пяна, освежаващ гел за стъпала, разтворими таблетки за освежаваща вана (последните 2 действат дезодориращо и антибактериално). Както и успокояващ леден гел за тяло и освежаващи кърпички. В добавка великолепният аромат на върбинка и цитруси успокоява изпънатите от жегата нерви. Ароматерапията е за това, нали?

Свежа целувка

Кой мъж би пропуснал лека, приятна прохлада по устните? Или вкуса на ментол, прекрасен щрих към вашия чувствен образ? Със сигурност няма такива балами. След като миналата година Oriflame откри двойния взривен ефект – свежест плюс сексапил, на ментовия гланц за устни Aqua Vibes Fresh Mint Gloss (хидратиращият балсам-глос Aqua Fusion на Lancome също има вкус на ментол), тази година експлозията се нарича Gloss Menthol на Bourjois. Първоначално цветът му ще ви изненада – кристално зелен като на дъвка. Но на устните става прозрачен и поразява със съблазнителен блясък и ултра обем. Какво повече да искате? Целувки, разбира се!

Полъх на вятър

Не трябва да се телепортирате в Арктика, за да почувствате студа с кожата. Какво общо би могло да има между краставицата и полъха на свеж вятър, да речем? Или между лимона, зеления чай, грейпфрута, ментата, морската вода, евкалипта и мушкатото. Отговорът е прост – включени в състава на даден аромат, те даряват така желаното чувство за прохлада. 212 Splash на Carolina Herrera например превръща мечтата за леден рай в действителност. Не случайно флаконът имитира кутия освежителна напитка. Усещането за свежест и ефервесцентност при отварянето на кутията е истинско удоволствие за петте сетива.

 

 



1. успокояващ леден гел за тяло Soothing Body Ice на L’Occitane
2. освежаващ крем-стик Super Aqua-Day на Guerlain
3. слънцезащитен гел с охлаждащ ефект Sun Care Cooling Gel Rapid Tanning SPF 8 на Clarins
4. възстановяващ гел за очи Cellular Revitalizing Eye Gel на La Prairie
5. терапия „отслабваща интервенция” за 14 дни LipoPhenol Vegetal на Yves Rocher
6. бронзиращ спрей за лице-мус Touch of Air на Deborah
7. спрей Sun After SOS против изгаряне на Biotherm
8. дамски аромат 212 Splash на Carolina Herrera
9. охлаждащ гел за стъпала с пудра Cooling Powdered Foot Gel на L’Occitane
10. охлаждащ гел за крака Refresh на O.P.I
11. ментолов блясък за устни Gloss Menthol на Bourjois
12. освежаващ стик Glacon Verveine на L’Occitane
13. освежаващ и успокояващ крем за лице за след слънце Soleil Reconfort After Sun Hydrating Cream Fresh and Soothing на Lancome

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР