Саундтракът на ноември

Едни от най-предизвикателните за пианистите пиеси

10 November 2013

Lang Lang, Simon Rattle... Prokofiev 3, Bartok 2
Вирджиния
Едни от най-предизвикателните за пианистите пиеси на Прокофиев (3) и на Барток (2), изпълнени от най-продавания в света пианист – Ланг Ланг, под диригентството на сър Саймън Ратъл, в акомпанимент на Берлинската филхармония.


David Bowie, The Next Day Extra
Вирджиния
Специална колекционерска версия на първия от 10 години насам албум на Бауи, към песните в който са добавени нови 5 заедно с 2 ремикса и 4-те видеоклипа на официалните сингли. Според сп. Rolling Stone албумът е триумф.


Silvia Perez Cruz y Javier Colina, En la imaginacion
Дюкян Меломан
Песни за любов и раздяла, но раздяла с достойнство. Изпълнени от красивия леко носталгичен вокал на Силвия Перес Крус в задушевен диалог с контрабаса на един от най-добрите испански инструменталисти Хавиер Колина.


RomaNeno, Project
Тадж Махала
Ромски ритми, джаз, фънк, латино и фламенко в авторски композиции, традиционен цигански фолклор и аранжименти на песни на Шабан Байрамович, наричан „Бащата на световната циганска музика“. Аранжор е Мишо Йосифов. В две от парчетата пее Деси Добрева.


Icona Pop, This Is...
Орфей
18 месеца след появата на онлайн хита I Love It ft. Charlie XCX е факт и дебютният албум на шведския момичешки дует Icona Pop. И те вече са звезди. Пеят на финала на America’s Got Talent и в Шоуто на Летърман.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР