Сексът и обувките

Сандали на Manolo Blahnik или обувки на Christian Louboutin? Малко избързвате, преди това се погрижете за стъпалата на вашите мечти

Свобoда Сидерова 12 September 2013

Сандали на Manolo Blahnik или обувки на Christian Louboutin? Малко избързвате, преди това се погрижете за стъпалата на вашите мечти

Няма начин да не сте чували за Manolo, просто Маноло, комуто четворката от „Сексът и градът“ отдава почти библейска почит. А спомняте ли си сцената в сезон 3, когато Кари Брадшоу крещи: „Някой да го спре, той ми взе сандалите!“ Ех, Кари, разбирам те отлично. Теоретично аз също обичам високите токчета. Мъжът ми пък ги обича на практика. Т.е. искрено смята, че от всичките ми (не)мислими покупки, парите за тях си струват. Няма как да е иначе. Връзката между жената и нейните обувки, които не са аксесоар, а символ на сила, е кармична. Пет лесни стъпки, за да не стане драматична.


първа стъпка
Кога за последно си правихте ден (и 20 минути стигат) на красотата, посветен на стъпалата? Не помните? При загрубяла кожа, освен нежното й отстраняване с успокояващия пилинг крем Smoothing на Mavala с микрочастици от водорасли, препоръчваме Foot Cream Cracked Skin на Ziaja. Олигопептиди и олигозахариди от бял френски люпин хидратират и възстановяват. Аlmond Foot Care на L’Оccitane разчита на омекотяващия ефект на бадемово мляко и подхранващия на масло от карите. Втвърдените масла от какао и карите в масажното блокче на Lush го правят лесно за пренасяне. Удоволствието от употребата допълват омекотяващ ванилов абсолют, заздравяващо масло от синя лайка и стягащо алое.

втора стъпка

През лятото или сте качени на високи токчета и страдате, или не сте и пак страдате. Лошото е, че стъпалата не само се уморяват пет пъти по-бързо в сравнение със зимата, но и стават с половин номер по-големи и отичат. Е, не катастрофически, но достатъчно да ви се прииска да тръгнете боси. Желанието да се откажете завинаги от синонима на женственост спестяват освежаващите средства. Зелен чай и мента във Foot Works на Avon охлаждат не по-зле от ваничка със студена вода и кубчета лед. Незабавното усещане за лекота, което оставя след себе си Аlmond Foot Care на L’Оccitane, е за сметка на етерично масло от мента, което на всичко отгоре и пречиства.

трета стъпка
Не е нужно да сте бюти експерт, за да знаете, че обичайният педикюр не спестява терапията за кожата на стъпалата. Във възстановяващата Pedicure Enzymatic Repair Ericson Laboratoire използва мощен ензимен комплекс, който освен че ускорява процеса на естественото излющване, стимулира клетъчното обновяване. Друга активна съставка е сол от уснинова киселина (получава се от исландски мъх) с антибактериален и противогъбичен ефект. Както при всяко грамотно спа, началото е вана със 70% гликолов разтвор, която подготвя кожата за ексфолиация със скраб на ензимна, киселинна и механична основа. Благодарение на масажа с възстановяващия крем кожата усвоява по-добре активните му съставки - масла от кокум и карите и пчелен восък. Кулминацията на терапията е загряващата и релаксираща маска с екстракти от върба, богат на салицилова киселина, и арника, последвана от загряващи чорапи.

четвърта стъпка
Идеята на Том Пешу, артдиректор на Estee Lauder, е да не натрапва конкретен цвят, а да подчертае естествената красота на ноктите, също както тоналното средство - кожата. Палитрата на колекцията French Nudes, включваща шоколадовокафяво, какао, млечнобежово и розово, подхожда на всеки тен. Rouge Allure Moire на Chanel пък ще откриете бежово с розов седеф и вишнево-червен металик.

пета стъпка
Ако словосъчетанието ортопедични стелки ви кара да бърчите чело, вижте предложенията на Titania. Тънки и прозрачни, силиконовите подложки и предпазители намаляват триенето на възглавничките на стъпалата, отнемат напрежението при ходене и предотвратяват хлъзгането. Предлагат се в един размер и са за многократна употреба. Благодарение на тях не само ще се крепите стабилно на обувките с 12-сантиметрови „дюбели“, но и ще си спестите мазоли и уплътнения.
Варварство ли са или не токчетата тип небостъргач? Няма да спорим дали болката компенсира издигането на невероятни височини. По-важното е, че има процедура, която спестява дискомфорта и тя се казва Loub Job в чест на дизайнера на обувки Christian Louboutin, чиято запазена марка са червените подметки. Представлява инжектиране на ботокс, дермални филъри или колаген в пръстите, възглавничките и петите с цел създаване на... естествени подложки. 









ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР