Върху крилете на победата

Победителят взема всичко. Негови са триумфът, възторжената тълпа, въздишките на жените. И най-важният трофей – ароматът Invictus

Василена Цанова 27 August 2013

С „плочки“ от стомана и поглед на паднал ангел, лицето на Invictus – състезателят по ръгби Ник Йънгкуест – обира овации

Според Paco Rabanne победителят взема всичко. Негови са триумфът, възторжената тълпа, въздишките на жените. И най-важният трофей – ароматът Invictus.

We are the champions
Няма как да не затананикате прословутата песен на Queen, щом чуете за концепцията на Invictus. Също като музиката, парфюмите на Paco Rabanne претворяват мечти. Първо представят желанието на мъжа да бъде рокзвезда (Black XS), после стремежа да е богат и известен (One Million). Сега идва ред на изконното желание да е непобедим шампион – възхваляван и обичан заради спортните си постижения. Докато феновете крещят екзалтирано, протягайки ръце да разкъсат дрехите му, той излъчва сурово, почти хищническо мъжество. Светът е в краката му, а флаконът – купа, гордо покачена на раменете. Същински полубог, готов да заеме престол на Олимп.

Veni, vidi, vici
Създателката на уханието – Вероник Найберг – с право може да обяви „Дойдох, видях, победих“. Превръщането на безплътната фантазия в реален аромат е неин личен триумф. Повече от 5500 варианта и две години са необходими на нея и екипа й за достигане до победната версия. За сметка на тристепенната пирамида е използван необичаен подход – двойна структура на акордите. Така се постига силен контраст между впечатляваща свежест и животинска чувственост. Вибриращата от жизненост прелюдия се дължи на морски нотки, кора от грейпфрут и дафинов лист. Зверовитият магнетизъм е поверен на дървото гаяк (познато сред индианците като дърво на живота), сив кехлибар и пачули. Резултатът? „Invictus ухае като солената кожа на шампиона. Иска ти се да я вкусиш, дори оближеш“ – обяснява Вероник мощния сексуален заряд на произведението. Между другото, екстазът от спортното надмощие и правенето на любов е един и същ.

Накрая остава само един
Провокираната от уханието идея за състезание продължава в онлайн надпреварата между 7 атлети, организирана от Paco Rabanne. Те живеят под един покрив, където им се възлагат различни предизвикателства. Нещо като Биг Брадър и Олимпийски игри в едно. Зрителите гледат клипчетата в youtube и избират победител. Той получава парична награда за осъществяване на обявен от него спортен проект и става лице на календара Invictus.

Invictus e…
... дума
От латински: непобедим
... божество Сол Инвиктус е името на древноримския бог на слънцето
... поема Написана през 1875 г. от английския поет Уилям Хенли след ампутиране на крака му
... филм Режисиран от Клинт Истууд за борбата на президента Нелсън Мандела (Морган Фрийман) срещу сегрегацията в ЮАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР