Воден свят

Също като дезодорантите, и хидратантите са задължителни в жегата. Ето защо бюти марките не спират да ги усъвършенстват

Свобoда Сидерова 18 July 2013

Утоляване на жаждата на кожата, възстановяване на водните ресурси и поправяне на щетите. Също като дезодорантите, и хидратантите са задължителни в жегата. Ето защо бюти марките не спират да ги усъвършенстват

давай по-лежерно
Невъобразима лекота очаква любителките на концепцията less is more. Хидратиращи, но облекчени средства от ново поколение, точно каквито са нужни на кожата през лятото. Специалистите от Guerlain в областта на текстурите разработиха нова версия на хита си за реактивиране на първоначалния източник на овлажняване. Super Aqua-Serum Light притежава силата на активните съставки на оригинала (пречистват клетъчната вода за увеличаване притока на влага и стимулират синтеза на колаген), но вече „затворени“ в необичайна лека текстура. Свежа, матова и ултрапроникваща, тя се разпределя равномерно и дарява кожата с възхитително чувство на свежест и комфорт. След 30 часа ви очаква „скок“ на хидратацията със 72% и изглаждане на бръчките с 27%. Sephora също демонстрира „леко“ отношение. Нанесете Instant Moisturizer Creme Legere Tres Hydratante преди сън и на сутринта ще изглеждате като че ли сте се измили с ледена изворна вода. 



третият слой

Не по-малко важно е разпределението на водата в трите слоя на кожата – твърдят от Clarins. След като през 2013 г. марката обнови двуфазния серум и крем-гела от една от най-добрите хидратиращи серии Multi-Hydratante, дойде ред и на останалите 6 продукта. Кремовете за различен тип кожа, балсамът за напукани устни, крем-маската HydraQuench и лосионът HydraQuench SPF 15 за нормална към комбинирана осигуряват точното количество течност – 13% за горния слой, 70% за средния и 80% за дермата. Тайната са стимулиращ хидратиращите механизми екстракт от кората на катафре (дърво от Мадагаскар) и два вида хиалуронова киселина. Единият създава защитен филм на повърхността, ограничавайки изпаряването на влага, вторият възстановява дълбоките водни резервоари и изпълва кожата. Други причини да се влюбите в продуктите са по-леката текстура (по-лесно попиват, включително и този за суха кожа, почти без да се усещат на лицето) и по-нежният и ненатрапчив аромат.


с ефект като след спа
Vichy дава възможност да се насладите на спа разкош вкъщи благодарение на дневната и нощната грижа Aqualia Thermal SPA. Сама по себе си едноименната термална вода е активна съставка, богата на 15 редки минерала с успокояващ, възстановяващ и защитен ефект, което я прави съюзник на чувствителната кожа. (Между другото, тя не може да се възпроизвежда по изкуствен път, а включването й в кремове е труден процес. Концентрацията на съставките хем трябва да запази лечебните й свойства, хем да решава конкретни проблеми.) Освен 10% термална вода в изпълващия и тонизиращ аква-гел за нормална до комбинирана кожа, и възстановяващия крем-гел срещу белезите на умора ще откриете още хиалуронова киселина и съставка, формираща защитен филм и придаваща на текстурата кадифен завършек. Моментално разкрасяващият коктейл поддържа максимално дълго младостта на кожата.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР