Ароматен букет

Откъснете любимото си цвете от импровизирания ни пролетен букет.
Какво ли крие ароматът му?

Василена Цанова 12 June 2013


жасмин
Който се е докосвал до уханието на жасмина, разбира защо едно време са го наричали „цветето на поета“. И без да имате писателски наклонности Debut на Aigner ще ви вдъхнови с деликатния намек на жасмин, допълнен от листа горчив портокал и семена амбрета.

Acqua di Gioia Eau Fraiche на Giorgio Armani акцентира върху водния жасмин, внушавайки необикновен синтез между вода и светлина, с невероятното усещане за чистота.
















листенца роза

Закъде без царицата на цветята! Нейно величество въплъщава истинската същност на Dahlia Noir L’eau на Givenchy. За разлика от оригинала розовите листенца ухаят една идея по-изящно, сякаш са посипани с капчици роса. Ода на прозрачността, обвита в зеления копринен воал на цитруси и нероли.







ирис

С изправените си остри листа, напомнящи мечове, цветето символизира стремежа към победа. В случая Dior го претворява за новата версия J’adore Voile de Parfum, където ирис от Тоскана се слива с кожата до съвършенство, поднасяйки дълготрайно и сладко пудрено блаженство. Достоен за тържествуващи кралици!















цветчета на круша „Наши“

Разпространен в Япония и Китай, плодът е хибрид между круша и ябълка, но ароматът му клони повече към крушата. Като върхова нотка в Sheer Beauty Essence на Calvin Klein придава свежест в комбинация с праскова и цветнoто тържество на божур и магнолия.









сини боровинки

За тях се тръби, че са суперхрана, богата на антиоксиданти. Lanvin оставя настрана хранителните им качества и „заема“ искрящия им аромат за уханието с многозначителното име Me. Плодовият акцент е прибавен, за да напомни за синия цвят, иконичен за модните колекции на марката.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР