Обратно към корените

Напоследък звездите със „зелено“ съзнание пазят от химия не само кожата, но и косата си.

Василена Цанова 25 October 2012

Уелнес, спа, пилатес, йога... Преди 10 години тези думи почти не присъстваха в речника ни. Здравословният начин на живот някак оставаше на заден план, докато ние карахме на бързи обороти и бързи закуски. Затова пък в Холивуд бяха наясно с плюсовете му. Напоследък звездите със „зелено“ съзнание пазят от химия не само кожата, но и косата - най-красивото нещо у една жена според Катрин-Зита Джоунс. Първи новото поколение бои на Aveda опитаха Анджелина Джоли, Мадона, Джулия Робъртс и Гуинет Полтроу. Изборът на Риана, жената хамелеон, която сменя цвета на косата си като носни кърпички, е Organic Colour Systems. „Зовът“ за завръщане към природата има своето обяснение. Боите – органични и растителни, съдържат повече от 90% натурални съставки. Въпреки липсата на оцветяващи вещества гарантират дълготраен цвят до 6 седмици. Амонякът или липсва, или количеството му е сведено до минимум (10-20 пъти по-ниско в сравнение с обичайните бои).

Organic Colour Systems на Herb
95% сертифицирани органични съставки. Препоръката на любимата на Риана английска професионална боя е повече от отлична. На практика това означава, че може често и безопасно да сменяте цвета на косата дори да сте бременна. Амонякът е заменен с екстракт от кокос, който „подува“ кутикула, за да поеме косъмът минералните пигменти. В добавка зарасличе и лайка успокояват скалпа, алое вера хидратира. Другите съставки - соево мляко, банан, цитруси, царевица, бадемово масло... както и ниското рН също допринасят за здравето и блясъка на косата.

Phytosolba Color на Phyto
Да сте блондинки е скъпо занимание, казват французойките. Нищо чудно, че растителната боя с 2% амоняк е създадена в родината на Катрин Деньов. Дълготрайният цвят е за сметка на растителни пигменти от 57 до 61%. Червените са от бразилско дърво и брош, жълтите - от кореопсис (градинско цвете от Южна Америка) и жълтуга, сините – от индийско дърво. Хидратацията е поверена на протеини от соя и царевично масло, а UV защитата - на етерично масло от сладък портокал. Отскоро гамата се обогати с нюансите тъмнозлатисто русо 6D и студенокестеняво русо 7PG.

Caca на Lush
Мадона и Деми Мур се кълнат в предимствата на къната. Няма да оспорваме мнението им, нито това на Клеопатра, която също е прибягвала до разкрасяващите й свойства. Къната всъщност е храст, който се среща най-вече в Индия, Египет и Пакистан. Най-качествена е персийската. Именно нея използва Lush, като добавя още етерични масла - за благоуханност на косата, и ирландски мъх - за подобряване на вида й. Къната не съдържа консерванти и тъй като е „суха“ под формата на калъп, няма нужда от опаковки, които допълнително замърсяват околната среда.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР