Интимно занимание

Изборът на аромата е като секса, каза веднъж Том Форд. Как мислите, да му повярваме ли?

Свобoда Сидерова 26 June 2012

Parler-moi d’Amour на John Galliano

Явно сантименти налегнаха Джон Галиано, иначе няма как да си обясним желанието му да „напише“ ново любовно послание. Parler-moi d’Amour във вариант Eau Fraiche възражда традицията на оригинала. Ароматният подпис - водопад от свежест, запечатал нотки на джинджифил и грейпфрут, подсказва, че във вас се крие романтична и мечтателна натура.

Според Салвадор Дали от 5-те дадени чувства обонянието най-много ни приближава към идеята за безсмъртие. Прекрасно доказателство за неочакваната теза е ITISDREAM на Salvador Dali. Миксът от ябълка, касис, роза, магнолия и розов зюмбюл не само ви кара да гледате света през розови очила, но и ражда мечти за пълноценно изживян живот.

Спътник във всекидневното приключение, наречено шопинг, Shop&Love кара всички да се обръщат след модерните млади шопингманиачки. Откроява ги с коктейл от зелена ябълка, ананас и касис, прави ги неустоими с нотките на сладка магнолия и роза, примесени с малина и праскова. Ултраженствени - с хипнотичните санталово дърво, бял мускус и амбър.

Един ден със сигурност Alien на Thierry Mugler ще се изучава като класическо произведение на парфюмерията. Свръхуспешен, този сезон ароматът е озарен от ефирна растителна вода от джинджифил, която го превръща в Alien Aqua Chic, хармонирайки с акордите на тонизираща върбинка и фрезия и освежавайки амброво-дървесната му база.

“Капри, о, Капри, при теб ще се завърна пак...” Напускайки острова, няма как да не затананикате популярния рефрен. Ако не успеете, няма страшно. Bronze Goddess Capri на Estee Lauder ще ви напомни незабравимите дни с дъх на касис и мандарина. Горещо докосване на жасмин самбак и див пелин до нагрятата от слънце кожа пък ще ви превърне в бронзова богиня.

По традиция всяка година в колекцията Aqua Allegoria на Guerlain се появява нова звезда. Главната партия в Lys Soleia е поверена на бяла лилия, „затоплена“ от златист иланг-иланг. Пригласят им цитруси, подправени със зелен акцент на палмови листа. Мелодията завършва акорд на тубероза, ванилия и мускус, напомнящ за романтични вечери на морския бряг.

Всяко творение на Fendi e история за съблазняване и разкош. Fan EDT не прави изключение. Също като оригинала, искрящата композиция е опияняващо чувствена, но по-непринудена. Към намека за зелени нотки, круша и касис вместо роза дамаскина е добавен абсолют от италиански зановец. Акомпанира им жасмин, но не бял, а жълт. Все пак това е Fendi.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР