Саундтракът на април

Повечето фенове на Боб Марли не са били родени, когато той е починал от рак на 36 години.

08 April 2012

Bob Marley, Universal
Повечето фенове на Боб Марли не са били родени, когато той е починал от рак на 36 години. Най-популярният син на Ямайка е легенда още приживе. За 50-годишнината от независимостта на острова през април и у нас на голям екран излиза филм за живота му - с редки кадри, архивни снимки, интервюта с приятели и колеги. Синът на Марли – Зиги, твърди, че гледайки лентата, е започнал да разбира баща си по-добре. Преди да я видим, можем да чуем саундтрака към нея с най-големите хитове на Боб Марли, изпълнения на живо и неиздавани до момента парчета.

Trovesi&Coscia Frere Jacques Дюкян Меломан

Приятни импровизирани пиеси на джазмените Тровези (кларнет) и Коша (акордеон), преплетени с аранжименти на откъси от най-известните творби на майстора на оперетата Жак Офенбах. Според Умберто Еко, приятел на Джани Коша и автор на книжката към диска, ще потънем в музикални медитации, плъзгащи се от суинг към аренби.

African Blues Putumaio Орфей Мюзик

Този диск е едновременно завръщане на блуса към неговата родна земя, напомняне за развитието му като музикален стил в Америка и най-доброто от срещата на двете култури. Различните течения на блуса в едно удоволствие.

Adele Live At The Royal Albert Hall Вирджиния Рекърдс
90-минутeн концертен запис на актуалната супернова в поп музиката Адел. Включени са и бекстейдж кадри от деня преди представлението. DVD-то се продава в пакет със CD с всичките й хитове, както и интересните й кавъри.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР