Да ви върви като по... крем

Причина за хитовото пожелание на визажистите са нароилите се напоследък кремообразни сенки

Свобoда Сидерова 22 January 2012

Причина за хитовото пожелание на визажистите са нароилите се напоследък кремообразни сенки

Не обичате кремообразните сенки, защото: лошо се размазват, мигрират, събират се в гънката на клепача, ронят се или лепнат, цветът им се променя и, най-важното, подчертават фините линии. Споко, бюти марките се съобразиха със забележките. Сенките последно поколение не само лесно се нанасят, при това без да изискват база под макияжа, но и излъчват особено сияние, с което не могат да се похвалят прахообразните им „колеги“.
с пръсти вместо четка
Възглавничките на пръстите се оказаха далеч по-удобен инструмент от четката, особено ако бързате. При ръчното нанасяне по-лесно се комбинират няколко оттенъка и се регулира наситеността на цвета. При сенките на L’Оreal концентрацията на пигменти обаче е толкова голяма, че е достатъчно едно-единствено мазване.
готови за 60 секунди
Сенките на Chanel имат много интересна текстура - гел-крем, нещо като мус, който при контакт с кожата оставя пудрен завършек. За nude визия с нюанса праскова (Emerveille) ви трябват 30 секунди, а за smoky eyes с лъскавото черно (Mirifique) – 60 секунди.
3D блясък
Ефектът – блестящ или металик, зависи от съдържащите се микрочастици. В сенките на Shiseido например те са под формата на скъпоценна сияйна пудра. Прозрачната й структура (на практика представлява течни кристални полимери, покрити с прозрачна смола) многократно отразява светлината. Финишът на сенките на Chanel също е блестящ. В зависимост от нюансите варира от еднородно влажно сияние до по-разсеяно.
до 16 часа
Приблизително това е времето, което ви трябва, за да стигнете с кола от Париж до Монте Карло и да ви останат още 5 часа за вечеря. Точно толкова обещават да издържат сенките на Shiseido. На първо място в класацията обаче са „работохолиците“ от L’Oreal. Представете си 24-часов работен ден без обяд и почивки. Трудно, нали?
опушен ефект в две стъпки
Двойните сенки на Max Factor улесняват постигането на една от най-трудните визии в грима. Благодарение на специалния дизайн на двата апликатора с лекота нанасяте, смесвате и преливате цветовете. Първата стъпка е със заоблен връх и в по-светъл нюанс. Втората - със заострен писец и в по-тъмен цвят.
безкрайни възможности
Преди визажистите използваха безцветен блясък за устни за ефекта „влажни“ клепачи. Сега е обратното. Някои сенки могат да се нанасят на устните като глос (подходящ например е нюансът Ebloui на Chanel), а така също на изпъкналите части на лицето като хайлайтер (Mist и Tin на Shiseido) или руж (Pink Frontier или Hot Paprika на M.A.C).
нашествие на бурканчета
Оформяйки като камелия лакираната черна капачка, Shiseido придаде на дизайна японски вид. Сенките на Max Factor и Guerlain пък приличат съответно на молив за очи и блясък за устни. Chanel предлага сенките в комплект със скосена четка. Перфектен вариант, особено ако искате да ги използвате като очна линия.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР