Кармична нумерология

Защо понякога помните парфюма, а забравяте името му? Отговорът се крие в магичното тайнство на цифрите

Свобoда Сидерова 15 January 2012

Защо понякога помните парфюма, а забравяте името му? Друг път го помните дълги години, свързвайки го с някакви хора или събития. Отговорът се крие в магичното тайнство на цифрите
„Край на залозите!” Колелото на рулетката се завърта и топчето пада в слот №5. Ново завъртане – този път печелившата позиция е 19, следва 1... Щастливите ви числа подсказват, че Съдбата е на ваша страна, както и духът на великата Мадмоазел, надничащ от първите две бутилки.


№5 - пореден номер на зодиака и на избрания образец Може би трябва да благодарим и на княз Дмитрий Романов, който запознава Коко Шанел с парфюмериста Ернест Бо. По нейна молба той създава изкуствен аромат, ухаещ на... жена. От 10-те образеца великата модистка избира петия по ред (мълвата твърди, че е създаден случайно след грешка в дозировката), давайки живот на легендарния Chanel №5  И тук интуицията и съвършеният вкус не я подвеждат. Уникалността на безсмъртната класика, превърнала се впоследствие в ДНК на марката, е не толкова в 80-те съставки, колкото в наличието на алдехиди (синтетични молекули), нещо нечувано за онова време. Според Бо подобни нотки на свежест излъчват езерата в района на Полярния кръг. Госпожица Шанел ги свързва с мириса на току-що измито женско тяло.
№19 - в чест на рождената дата на Коко Шанел В последния момент Мадмоазел кръщава новия си аромат не Коко, а №19. Лекомисленото име не се връзва с пудрения акорд на ирис палида и зелени нотки, както с характера й. „Аз съм зодия Лъв и често показвам ноктите си. Но ми е трудно да нападам, предпочитам да съм жертва на нападение.“ Преведено на парфюмериен език, изказването й означава желязна ръка в кадифена ръкавица. Именно такова е творението на Анри Робер, излязло през 1970 г. Обгръщайки ирисовия акорд с нотки на бял мускус, през 2011 г. Жак Полж „опитомява“ характера на №19 Poudre.
212 – телефонният код на Ню Йорк Навремето Каролина Ерера-старша търси вдъхновение за емблематичния 212 в Ню Йорк. Продължавайки традицията, дъщеря й анализира факторите, които направиха мегаполиса такъв, какъвто е. 212 VIP на Carolina Herrera е за най-креативното население на Голямата ябълка, т.е. VIP персоните. „Това е частно парти!“ Прочитайки надписа на опаковката, разбирате, че ароматът не е за всички, а само за онези от списъка. Да се радвате на живота подобно на постоянните посетители на нощните клубове ще ви помогне опияняващият микс от ром, пасифлора и гардения.
8 88 или как ухае златото Отричайки по принцип разкоша, авангардистите от Comme de Garcons не устояха пред чара на златото. Осмицата в нумерологията носи позитивен импулс. Според фъншуй комбинацията от три еднакви числа, както е на флакона на 8 88, допълнително усилва възможностите за просперитет, успех, богатство, късмет, изобилие и каквото се сетите още. Обонятелното изражение на благородния метал според съвременните алхимици включва молекулярно производно на шафран, допълнено от нотки на кориандър, куркума, тамян и здравец.
избор на ароматна „рокля“ Макар и с различен характер, парфюмерийните фантазии на Sisley с поредни номера 1, 2 и 3 могат да бъдат „носени“ от една жена. Имате пълната свобода да избирате, както и да измислите име на харесалата ви композиция. Възможно е да се влюбите и в трите и да ги сменяте като тоалети. Приличащ на въздушна рокля, подходяща за разходка из лятна градина с дъх на розови плодове, зелен чай и жасмин, Eau de Sisley1 спокойно може да се нарече „в очакване на чудото“. Между другото може да смесвате и трите аромата, създавайки собствен неповторим образ
III Императрицата Колекцията Anthology на D&G е посветена на старинните карти Таро, които и до днес не са изгубили чара си. 3 L’Imperatrice e благоухаещо въплъщение на един от големите аркани (в прeвод тайна), обозначен като Императрицата. Наричана в древността Venus-Urania, или „любов небесна“, тя е почитана както заради жизнената си природа, така и заради властния си характер. Имайте предвид, че избирайки нотките на киви, диня и розова циклама, вие автоматично преоткривате идентичността си.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР