Всичко, което блести

И не само.

Кристина Симидчийска 09 January 2012

Andrew Gn

Тежкото сияние на благородните метали има нова цел – да подчертае перфектните ръбове на фино плисираните поли и рокли, продължаващи тържествения си поход на подиума вече трети сезон.

От коприна, шифон или трикотаж, плисетата отдавна имат запазено място в сърцата на дизайнерите, които нескромно ги използват, за да освежат вечната тема за женствеността. Не може да се отрече, че в характерно нагънатия плат се крие обезоръжаващо очарование. И то периодично напомня за себе си – от прелъстителните рокли на филмовите икони от 30-те през изящните драпирани творения на Мадам Гре до дръзките „униформи“ на Halston от 70-те, едва прикриващи стройните тела на музите от диско клуб Studio 54. Плисетата придават на минидължините сладко кокетство, а на тези до земята или до средата на прасеца – романтична приказност и лекота при всяко движение. И въпреки всичко не страдат от липса на практичност: с малко повече вдъхновение бихте могли да ги носите навсякъде и с всичко независимо от сезона.
Специално за есен-зима 2011 дизайнерите ви приканват да заложите на разточителния блясък на златото независимо от повода. За деня комбинирайте пола до глезените с топъл плетен пуловер или жилетка, елегантно пристегнати с колан на талията - както в колекциите на Angelo Marani, Moschino или Mulberry. Или изберете небрежния разкош на миниполите - както неслучайно направиха дизайнерите на Christian Dior и Victoria Beckham. А вечерта сменете роклята и не се учудвайте, ако някой ви запита за божествения ви произход – за рокли като тези на Andrew Gn или Mulberry и богините биха слезли на земята...

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР