Ох, люто, ох, красота

Или защо козметолози се правят на готвачи, бъркайки пикантни „ястия“ с термоядрен ефект за кожата

Свобoда Сидерова 02 January 2012

Или защо козметолози се правят на готвачи, бъркайки пикантни „ястия“ с термоядрен ефект за кожата

слагай чушки в... крема


Да има да взема Мечо Пух. По-хубаво от бурканче мед са две бурканчета, но не с лакомството, а със... стрита люта червена чушка. Споко. Няма да ви караме да я приемате вътрешно, а външно. Според учени чилито (може и пеперончино, символ на област Калабрия) вае фигурата, „стопявайки“ мастните натрупвания. Работата е в съдържащия се капсаицин, който отделя голямо количество енергия. Тя пък от своя страна ускорява метаболизма. След като марки като Planter’s и Collistar включиха екстракт от подправката в антицелулитните си продукти, в Италия вече казват „да почервенееш“ от красота. Допълнителната екстра на повечето средства - термоефектът, не само навява приятни спомени за блажената лятна нега, но и ускорява абсорбирането на останалите съставки, събуждайки „апетита“ на кожата. Както и помага за възстановяване на мускулите след тренировка. Не е за вярване, но някои глосове за обем (Dior и M.A.C) и балсами (Lavera) също съдържат екстракт от червен пипер. Благодарение на засилената микроциркулация притокът на кръв към устните едновременно прави цвета им интензивен и ги... „помпа“ за радост на силния пол.


опасен чар


Опасен или не, решавате вие, но темпераментът на черния пипер също си го бива независимо от тийнейджърската му възраст (на практика зрънцата са недозрели плодчета). Именно в тях съдържащият се пиперин достига максимална концентрация. Но славата си на едно от най-добрите растителни средства за масаж пиперът дължи не на едноименната съставка, а на другото си богатство - етерично масло. Козметичните марки оцениха на шест способността му да стимулира микроциркулацията, да дренира, да тонизира и да защитава от свободните радикали. Гурме менюто на Decleor например включва цели три продукта – енергизиращ балсам за тяло, освежаващ спрей за крака и ексфолиращ крем за лице. Рецептите от старите готварски книги, в които пишеше „щипка смлян черен пипер“, и то с хиляди уговорки, се оказаха ниска летва за бюти любителите на лютичко при грижите за коса. Освен че действа ароматерапевтично, етеричното масло от черен пипер в шампоана срещу пърхот на L’Occitane балансира чувствителния скалп. Carita и Vitality’s също „овкусиха“ интензивните си терапии против косопад с пречистващата подправка.


описание на продуктите: 
енергизиращ балсам за тяло Circularome на Decleor с етерично масло от черен пипер. Антицелулитен крем с алое вера с термоефект Crema Anticellulite Calda All’Aloe Vera на Planter’s с екстракт от червена чушка.  Енергизираща терапия против косопад Intensive Aqua Energia на Vitality’s с екстракт от люта чушка. Интензивна терапия против косопад Hair Loss Care на Carita с етерично масло от черен пипер. Регенериращ и стягащ серум с лифтинг ефект Extra-Firming Tightening Lift Botanical на Clarins с екстракт от люта чушка. Интензивна нощна моделираща грижа за корем и бедра Intensive Abdomen&Hip Treatment на Collistar с лют червен пипер. Шампоан срещу пърхот Aromachologie Anti-Dandruff на L’Occitane за чувствителен скалп с етерично масло от черен пипер. Почистваща маска за блясък Pureness Radiance на Kibio с етерично масло от черен пипер. Глос за обем Lip Maximizer на Dior с екстракт от люта чушка


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР