Първата колекция на Раф Симънс за Calvin Klein

Calvin Klein есен/зима 2017 по време на Седмицата на модата в Ню Йорк

11 February 2017

Модната седмица в Ню Йорк започна с високи очаквания за дебютната колекция на Раф Симънс за Calvin Klein. За сезон есен-зима белгиецът, който дори смени логото на бранда, представи едно дефиле на триумфа на младежкия дух в съвременната американска мода, с лека носталгия по Европа. Кройките и цветовете са умел баланс между естетиката на 70-те и силуета на Грета Гарбо, еклектично съчетани с цветния, жив ритъм на Дейвид Бауи. Панталони с ръб, байкър якета, предизвикателно скъсени кроп-топове, тренчове и миди-поли, много деним и кожа, представени в мъжка и женска линия. 

Самият Келвин Клайн винаги е бил нещо като аутсайдер, склонен към декаденса на Стария свят в своите предпочитания. Този тип чувствителност е и есенцията на рекламните им кампании. За есен/зима 2017-18, например, тя бе доста предизвикателна и имаше предпоставки за евентуален скандал на ревюто. 

Това е добър момент да си припомним мотото на Раф: „Не искам да показвам дрехи, а моето отношение, моето минало, настояще и бъдеще. Използвам спомени и видения от бъдещето, опитвайки се да им намеря място в днешния свят.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР