СПИСАНИЕ EVA Брой 284 / Февруари 2023

Брой 284 / Февруари 2023

Елена Телбис почти не дава интервюта, а когато го прави, говори сдържано и кратко. Пред EVA обаче актрисата, която тази година ще стане на 33, носител е на награди Аскеер и Икар, а в лицето й има нещо от дълбоките светлосенки на героините на Бергман, говори много и открито като пред приятелка. Как затваря и отваря пътища, как търси свобода и образи, за нещата, които я вбесяват, за една любовна история, която не й дава мира, как я промени ролята й на Елина в сериала „Вина“, за писането, за обсесията от театъра, за силата и слабостта, за чувството за уязвимост, за мъгливите периоди в живота, за лекия бунт.

Като стана дума за бунт. Бунтарите от Maneskin ще видите в ексклузивно интервю за EVA. Имаха две номинации за „Грами“, не взеха, но какво от това. Те са млади, красиви, талантливи, предизвикателни, алтернативни, вихрушка от успехи, обичаме да ги гледаме и да ги слушаме. Новият им албум Rush! е факт, а Дамиано си спомня в интервюто: „Докато пеехме по улиците на Рим, често ми казваха да не се разхождам с палто от леопардова кожа, защото не съм Мик Джагър. Но кой може да ми каже такова нещо. Аз просто следвам себе си“. Без съмнение Брендън Глийсън също е последвал себе си, когато на 34 зарязва учителската професия, за да стане актьор. Днес той е на върха на славата с ролята си във великолепния филм на Мартин Макдона „Баншите от Инишерин“. Дъблинчанинът, за когото никога не е късно, е на фокус в новия брой.

Ваня Щерева също следва себе си и макар да казва: “За мен надеждата в любовните връзки е най-вредна“ - и подкастът й „Наобратно“, и интервюто й за този брой, достигащи предела на себеразкриването, заразяват с надежда. Историята на журналистката Барбара Уолтърс и нейните легендарни интервюта, изпълненият с хумор царски разговор с Петър Стоянович, странният случай с Джон Малкович – са други светли ориентири в един свят, често попадащ In the Shadows, както модните редактори са нарекли модната сесия в този брой.

АБОНАМЕНТ

Ако се абонирате за 12 месеца, получавате два броя безплатно.