СПИСАНИЕ EVA Брой 279 / Юли 2022

Брой 279 / Юли 2022

Брой 279 на сп. EVA ви предлага ексклузивна среща с едно интересно семейство, което за първи път допуска българска медия. 20 години след сватбата на княгиня Калина и пътешественика и изследовател Китин Муньос те живеят в България. Синът им Симеон Хасан навърши 15, а самата княгиня – 50. Тя работи по реставрацията на музея във Врана и както сподели специално за EVA, би желала да изложи там национални облекла, които иска да събере от различни райони на България.

Калина е родена в Испания, но в сърцето й България е нейната родина. Затова се омъжи тук със сватбена рокля с фолклорни мотиви от различни региони на страната ни и роди и кръсти сина си тук. Вдъхновен от любовта на жена си към България, съпругът й Китин Муньос режисира филмовата поредица по проект на БНТ за културните обекти у нас, защитени от ЮНЕСКО. В нея Калина е негов гид.

Китин ни описа съпругата си като по-силна от много мъже, които той познава, по-голяма авантюристка от него самия дори. Китин е изследовател на естествената история и етнология, еколог и хуманитарист. Княгиня Калина е завършила френски лицей и английски колеж, Лондонската академия по изкуство и филология в Германия. Жена с горда осанка и нежно сърце. Усетихме го, когато я видяхме как прегръща сина си, държи за ръка съпруга си, притиска се до вековно дърво в парка или вдъхва аромата на роза, която е откъснала и държи в шепите си като скъпоценност. Симеон Хасан ни впечатли с интелигентността и възпитанието си и умението да говори български като българин. 

В броя още – как Том Круз удари джакпота на 60 години, как младата актриса Василена Винченцо осмисля света и се справя с живота „работещото момиче“ Десислава Олованова, как ваканцията ви ще е по-приятна на къмпинг или на хотел през лятото, и още куп летни идеи за забавление.

Възпроизвеждането или цитирането без позоваване на текст или снимки от хартиеното издание на сп. EVA или от сайта www.eva.bg, без писмено разрешение от редакцията или от ATTICAEVA би било подсъден акт по смисъла на Закона за авторско право.

АБОНАМЕНТ

Ако се абонирате за 12 месеца, получавате два броя безплатно.