Maison Moschino приказки в 3D

Светът на Moschino красиво преплита тънките нишки на фантазията и чувството за хумор.

Елка Влаховска 29 September 2010


Светът на Moschino красиво преплита тънките нишки на фантазията и чувството за хумор. Приказките, които модната марка разказва с езика на кройката, материите и детайла, се пренасят в трите измерения на интериорния дизайн. Първият хотел, в който оживяват  идеите на творческия отдел на световния моден бранд, е в Милано, на Viale Monte Grappa 12, близо до Corso Como, район, определян като модерния център на града в XXI век. Maison Moschino е един от луксозните дизайнерски хотели, менажирани от веригата Hotelphilosophy, открит е в началото на пролетта тази година с бляскаво модно ревю. Изборът попада върху  сграда в неокласически стил, която датира от 1840 г. Била е най-старата железопътна гара в Милано. Но зад грижливо реставрираната фасада човек сякаш  преминава през огледалото и попада в света на приказките, които сме чели, които сме преживели или очакваме да ни запленят. Тази концепция споделя  творческият директор на Moschino Росела Джардини при откриването: „Ако сънят и мечтата вървят ръка за ръка, 65-те стаи в хотела ги превръщат в действителност.“
Още от лоби зоната на хотела магията на модата се разгръща в почти сюрреалистичен контекст. Удобните бели дивани съжителстват с лампи - модни силуети и висящи „облачета“ от светлина, оформени сякаш с изкуството на оригами. Всяка стая  в хотела е уникална, има свой отделен сюжет, а дизайнът е разработен с въображение върху приказки, митове и представи. „Стаята на Алиса“ (Alice’s Room) например въздейства с оригиналните мебели и осветление с увеличени обеми – масата-чаша и висящата от тавана лампа.


„Стаята на венчелистчетата“ (Petals Room) е с романтична визия, постигната с оригиналното осветително тяло, столът-роза и леглото, обгърнато сякаш в мантия от хиляди червени листенца. За копнежа по лукс и красота загатва дизайнът на стаята Sleeping in а Ballgown. Леглото е като приказна бална рокля, а атмосферата пробужда усещането за бляскави нощи в елитарния свят на висшата мода. Контрапункт на тази концепция е стаята „Гора“ (Forest), която прави  забавна асоциация с Шекспировата комедия „Сън в лятна нощ“. Или ироничната стая Zzzzzzz, която сякаш ще те оглуши. Голяма част от другите стаи са вдъхновени от омагьосващи цветове, като релаксиращото синьо на морските дълбини например, или препращат към желанието за благополучие и късмет, символизирано от златото.
Тези сюжети са подчинени не само на дизайна, но и на удобството. А в допълнение хотелът предлага и услугите, необходими на съвременния човек да се почувства част от света на избраниците. В ресторанта Clandestino с красива градина развихря уменията си шеф-готвачът Морено Чедрони. Паста, месни ястия, вегетарианско и веганско меню са част от предложенията. Голямата изненада е закуската Mos kit - 4, 6 или 8 изкусителни сладкиша, поднесени върху табла с формата на елегантна кутия за обувки. 
Спа центърът, менажиран от веригата Culti - име в индустрията на релакса, предлага фитнес зона, турска баня и 16 вида масажи за тяло и 5 за лице. 
Между съня и дневното бленуване, между приказката и реалността хотел Maison Moschino те прави съучастник в неочакван спектакъл. Пленниците на магията на дизайна могат да си купят от бутика в лобито всеки един предмет от обзавеждането или декорацията в хотела, като някоя лампа-рокля например, възглавница или декоративна „светеща чанта“.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР