Самураят Валери Григоров

Каскадьор с лъвско сърце, точност на швейцарски часовник и дисциплина на истински воин – момчето, което танцува живота, любовта и опасностите с финес.

Краси Генова 29 July 2024

Снимка: Костадин Кръстев-Коко

Обикновен делничен ден, в който задръстванията по софийските улици и невъзможността да се паркира в близост до студиото на един от любимите ни фотографи Костадин Кръстев-Коко не помрачават усмивката на Валери Григоров. На една педя разстояние от финала на позитивното и изпълнено с интересни обрати шоу Dancing Stars, синът на двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева и нейния треньор Валери Григоров-старши, спечели сърцата на всички зрители с тоталната си отдаденост, широката усмивка и непринудения характер.

Валери и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която също попадна в изцеждащия силите и възможностите на състезателите формат, са единствените участници без сценична дейност до този момент и предварителна подготовка с танците. Останалите им конкуренти от света на шоубизнеса са имали натрупвания в двигателната си култура и донякъде стъпват върху нещо, което е добре познато и тренирано.

Печатът „абсолютно начинаещи“, с който започнаха плахо и Валери, и Ивет, обърна заровете на съдбата, защото и двамата демонстрираха завидни способности, лекота в отработването на сложните поддръжки и най-вече грабнаха сърцата на публиката с неподправения си чар, силата на характера и лекотата, с която посрещаха всяко предизвикателство на журито. Неслучайно Илиана Раева отбеляза на финала, че еволюцията на Валери е респектираща, защото е започнал плахо, а се е разгърнал неочаквано и вдъхновяващо и за тях, и за публиката в залата, и за стотиците хиляди зрители, които подкрепяха любимците си всеки вторник.

Вече над месец след финала на позитивния телевизионен формат, Валери не изневерява на спортния си режим и не пропуска тренировки или разходки сред природата. Може би затова пристига в студиото на Коко двадесет минути преди всички от екипа, с широка усмивка и покана да споделим заедно първото си кафе за деня. Много си мислих каква е думата, която най-точно определя това здраво стъпило на земята момче с пламъчета в очите и благ характер, за когото в меката на киното биха казали boy next door. Това в женски род преди повече от тридесет години американската кинокритика каза за Дфенижър Анистън и Джулия Робъртс, за да отбележи,  че те притежават онази рядка дарба да впечатляват, без да имат класическото излъчване на холивудските диви, все едно че са момичета, които срещате ежедневно, живеещи зад съседната врата. Точно това е магията на обикновеното на пръв поглед излъчване, което хем вдъхновява, хем си напът да си прошепнеш: „Не може да е толкова хубаво и толкова обикновено!“.

Е, Валери е идеален пример за това и сме повече от сигурни, че с тази съвършена комбинация е впечатлил и най-успешната българска актриса в Холивуд – Мария Бакалова, с която животът го среща уж на шега, а романсът им продължава вече година и половина.

„С Мария почнахме плахо, но на втората, третата среща вече знаехме, че споделяме много общо, смеем се на едни и същи неща, любопитни сме към едни и същи неща. И сега се наслаждаваме на времето, споделено заедно!“

Времето е основното предизвикателство във връзката им, макар Мария да прави чудеса от храброст за баланса на професионалния и личния си живот. А и вече самият Валери е официално представян от специализираната агенция за менажиране на таланти Key Academy, създадена от Климент Йончев, която му удари рамо в овладяването на ситуации, възникнали от неправомерно ровичкане в личния живот и списването на откровени лъжи. Последната такава въвлича и майка му Мария, която според таблоидите застанала на пътя на сърцето на своя любим син Валери. „Никога не разбрах защо се тиражират такива глупости, защо хората имат нужда да четат това?!“

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР