Матрица на съдбата за по-успешно Аз

Лилия Илиева 27 May 2023

Снимка: личен архив

Далия Аршефова научава за системата за самопознание Матрица на съдбата случайно от момиче, седнало до нея в самолета. Това ѝ помага в решението да се откаже от политическа кариера, макар да работи в италианска политическа партия и образованието ѝ да е свързано с политика, международни отношения, културна дипломация и глобални комуникации. След това решение животът ѝ се променя изцяло и в синхрон с нея самата.

Една сутрин на излизане за работа почувствах силна болка в слънчевия сплит – разказва тя, – имах екзема, която се беше обострила, усетих, че треперя и плача. Все едно тялото ми казваше, че трябва да спра да търпя случващото се в работата ми и че сферата, в която съм избрала да се развивам, е против моята природа и идеята ми за живот. Сблъсквах се с лъжи, трудът и знанията ми се използваха по недобър начин, тормозеха ме психически.

В най-горещите дни в Италия внимавах как се обличам, за да не провокирам неморални мисли в шефовете ми. Те не уважаваха личното ми пространство. Налагаше се да избера между ценностите ми и тялото ми като възможност за кариера. В онази сутрин разбрах, въпреки страха от неясното бъдеще, възможността да разочаровам родителите ми, инвестирали в моето развитие и обучение, и въпреки стреса, свързан с изпитите по време на следването ми, че това е последният ден от политическата ми кариера.

Помолих от сърце за яснота накъде да продължа и усетих отговора, който несъзнателно съм неглижирала преди това. Завърших обучение по йога и се сертифицирах като йога учител.

Казваш, че за това решение ти е помогнала и Матрицата на съдбата. Какво представлява тя?

Tова е система за самопознание или инструмент за себеоткриване. Научих за нея случайно в самолета на връщане за България. До мен седеше приятно младо момиче, рускиня. Когато самолетът се отдели от земята, тя извади интересни карти с числа. Помислих ги за таро, но тъй като момичето правеше изчисления, ми хрумна, че може да е нумерология. И я заговорих от любопитство. Оказа се, че работи с Матрица на съдбата. Това е система, която обединява традициите на йога, на картите таро, включва и нумерология, и астрология. В нея се пресмята индивидуален числов енергиен код на човека и чрез него могат да се анализират характерът му, личността му, както и личните, социалните и духовните цели. Може да бъдат описани ресурсите, с които разполага, житейските задачи, които трябва да реши, най-подходящите за него професии и източник на финанси.

В какъв смисъл най-подходящият източник на финанси?

Масово хората работят това, което им носи доходи, а не ги прави щастливи. Оказва се, че всеки печели най-много, ако слуша душата си и ако се съобразява с потенциала си.

На теб как ти помогна това?

В моята карта от Матрицата на съдбата видях, че ми е заложено да се занимавам с политика и право, между които се колебаех, преди да кандидатствам. Но пак според анализа истинското ми предназначение е да лекувам – чрез учение, чрез билки, чрез преподаване на нещо, което ще ми носи любов, чрез йога, нумерология. Така се успокоих за решението ми да стана учител по йога и да се обуча да правя анализи по Матрица на съдбата.

Как се правят тези анализи?

Те се базират на изчисления върху датата и годината на раждане, които се нанасят в октаграма – осемлъче-
ва звезда. За тълкуването се използва и символиката на картите таро и така се разчита кодът или програмата на съдбата на дадения човек.

Енергиите на Матрицата са нашата основа. Тази система се базира на вярването в прераждането и че всяка душа е дошла във физическата форма на човек с опит от миналото. Когато този опит е свързан с решени задачи в определените периоди от живота, той ни дава умения и таланти, а когато е свързан с незавършени уроци, се изразява в негативна енергия в самите нас.

Какви са тези периоди в живота?

Според Матрицата на съдбата в различните периоди на живота имаш различни предназначения – до 40 години предназначението е лично. Това е периодът, в който трябва да работиш за собственото си развитие. От 40 до 60 е период, в който да посветиш усилия на обществото. От 60 до 80 човек работи повече за духа си. И ако не осъществиш предназначението си в някой от периодите, когато влезеш в следващия с несвършена работа, това влияе на израстването ти.

Макар Матрицата на съдбата да се изчислява според рождената дата, матриците на родените в един и същи ден не са еднакви. При всеки енергиите се проявяват различно в зависимост от различни фактори като социалната му среда например, страната, в която е роден или живее.

Матрицата на съдбата може ли да отговаря на въпроси, свързани с партньорски взаимоотношения?

Може да бъде видяна кармата, с която душата ни се е преродила, както и какъв партньор би бил подходящ за нас. Как по-правилно да изградим взаимоотношенията ни и с него, и с родителите ни, и с децата ни. Може също да анализира текуща ситуация в живота ни, ако изпитваме колебания как да постъпим в нея и да разберем с какви енергии разполагаме, за да я решим. Можем да получим и препоръки как да отработим страховете си, негативните си характеристики и поведението ни, дължащо се на недобри модели, да разберем как да подобрим здравето си, тоест дава ни възможност да научим как бихме могли да бъдем най-добрата и успешна своя версия.

Как изглежда животът ти сега, след решението ти за промяна?

Живея в Рим, но рядко пия кафе, храня се семпло и възможно най-здравословно. Един-два пъти седмично се виждаме с приятелките ми на кроасани или десерт, записваме материали за социалните медии и планираме идеи. Преподавам онлайн и на живо в студио Sattva Yoga Roma до Ватикана. Развиваме го заедно със собственичката му Франческа. Тя е психолог и невролог, живяла е в Индия и води крия йога, хималайска кундалини, дишане, мантри, медитация и тантрически ритуали.

Това лято организираме ритрийти в Тоскана, Лацио, Пулия и Бари. Вярвам, че ще направим ритрийт и в България, когато дойде моментът.

Какво представлява йогата, която водиш?

Тя е комбинация от виняса, хата и пауър йога в съчетание със знанията ми за сакрална архитектура на тялото и опита ми от класическия балет, който танцувах, докато завърша гимназия. Практиката е динамична, концентрирана в укрепването на правилната стойка на тялото в синхрон с осъзнато дишане. Целта на класовете ми е да се възстанови правилната конфигурация на телата ни, за да може жизнената енергия да протича правилно и да сме здрави. Завършвам с релакс и медитация за изпълване с енергия и изчистване на блокажи, а на финала вместо мантри казвам християнска молитва.

Повече на @daliya.yoga.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР