Кралство, в което вие сте владетел

Kings' Valley Medical & Spa Hotel

30 March 2023

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel e най-новото 5-звездно бижу в местността Казанлъшки минерални бани, в непосредствена близост до град Казанлък. Със своята централна локация, хотелът съчетава лукс и пълен комфорт в самото сърце на Долината на розите и предлага на гостите да се насладят на специфичните свойства на минералната вода в региона.

Сърцето на хотела е забележителният Medical&Spa център, който е създаден, за да предложи на гостите на хотела трансформиращи тялото и душата преживявания. Феноменалният оазис е вдъхновен от петте елемента на природата и съчетава лечебните свойства на вода, въздух, земя, огън и етер.

Основната мисия на екипа на Kings’ Valley Medical & Spa Center е здравословният начин на живот и пълноценната почивка. Във всяка от зоните в центъра едновременно се стимулира целият спектър от петте сетива за максимизиране на ефекта от релаксацията. Меките ненатрапчиви цветове и нежни форми на Medical & Spa центъра не натоварват очите и позволяват на зрението да се разтовари.

Специалната селекция от нежни мелодии и звуци гали слуха и отпуска ума, а ароматните нотки, които се носят из помещенията за релакс активизират обонянието и вкуса. Усещането за пълноценен баланс на сетивата се допълва от естествените материали заложени в интериора на Kings’ Valley Medical & Spa Center, които стимулират осезанието.

Още от древни времена траките са използвали лечебните води в местността за възстановяване и лечение на редица заболявания.

Минералният извор на Kings’ Valley Medical and Spa е един от най-богатите на флуор в Европа (F-24 mg/l.) По състав е хипертермален с температура от 45 градуса, той също е и алкален (pH 8,04) което предразполага за възстановяването на тялото и гарантира пълноценен релакс.

Професионалният екип на хотела съчетава тези полезни свойства на водата с ползите от уредите на световните лидери в балнеологията Zimmer Biomet и Unbescheiden и помага за редица състояния на периферната нервна система и опорно-двигателния апарат.

Хотелът предлага 266 луксозни стаи и апартаменти с неповторими гледки към просторната Розова долина, върховете Шипка и Бузлуджа в Централна Стара планина и красивата Средна Гора. Вдъхновеният от природата ефирен дизайн на стаите и неговите успокояващи земни тонове предлагат възможност за пълно откъсване от забързаното ежедневие. Стаите са напълно оборудвани, за да предложат максимален комфорт не само за кратки уикенд бягства, но и за по-дълги периоди.

Палитра от местни и международни вкусове се разкрива в осемте тематични заведения на територията на Kings’ Valley Medical & Spa Hotel. С индивидуалност и уникален интериор всяко от заведенията предлага неподражаема атмосфера и автентични вкусове. От пищни кралски бюфети в основния ресторант Trakia до изтънчените a-la-carte предложения на шеф Христо Ичев в ресторант Alba.

С настъпването на пролетта предстои и отварянето на външната зона на Kings’ Valley Medical & Spa Hotel и вторият a-la-carte ресторант Sofra, който ще предложи модерен прочит на любими български ястия. Парковата част на комплекса ще предлага четири открити басейна, 3 открити падел корта, както и 2 открити тенис корта, детска площадка и паркова среда с алеи за разходка и отдих.

За повече информация посетете www.kingsvalleyhotel.bg или се обадете на +359 883 244 544

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР