Тиганици от сладък картоф

Диана Шингарова 06 August 2022

Снимка: Диана Шингарова

Сладкият картоф е открит от хората много по-рано в сравнение с традиционните картофи и все още е основна храна в някои страни в Африка, Азия и Полинезия.
 
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 ч.ч. обелен настърган сладък картоф
2 с.л. пълнозърнесто брашно
2 яйца от свободни кокошки
щипка хималайска сол
1 ч.л. канела
½ ч.л. джинджифил
¼ ч.л. индийско орехче
1 с.л. кафява захар
2 с.л. гхи или кокосово масло

Настържете  сладките картофи, посолете ги и ги оставете настрани. След 10 минути ги изцедете, за да премахнете сока. В голяма купа разбъркайте двете яйца, брашното, подправките и захарта. Добавете настърганите картофи, докато получите хомогенна смес. Загрейте тиган на среден огън и поставете ½ лъжичка мазнина вътре да се загрее. Сипете малка част от сместа, така че да оформите малка тиганичка. Гответе, докато порозовее, и обърнете. Пригответе всички тиганици по този начин. Сервирайте с домашно боровинково сладко или крема сирене, ако обичате контраста между сладко и солено.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР