Капрезе с авокадо и ягоди

Диана Шингарова 10 April 2022

Снимка: Диана Шингарова

Комбинацията от ягоди и авокадо получава креативен обрат с добавка от прясна моцарела и босилек. Салатата изглежда красиво, поднесена в разполовени лодки от авокадо, но ако не се нуждаете от ефект-на презентация, може да нарежете и авокадото и да поднесете салатата по-небрежно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици бял балсамов оцет
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаша нарязани ягоди
¾ чаша пресни мини моцарели
¼ чаша настърган пресен босилек
3 средни авокадо, разполовени и без костилка

В средна купа комбинирайте 3 супени лъжици зехтин, балсамов оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте ягодите, моцарелата и босилека. Разпределете върху разполовените лодки авокадо. По-лесен е вариантът, ако обелите и нарежете авокадото и го добавите към салатата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР