Ето една идея как да създадете пролетно усещане в чинията.
Необходими продукти за 2-4 порции: 1 пакет замразен грах (500 г), една връзка репички, няколко клонки мента, само листенцата, малка връзка магданоз.
За дресинга: 3 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица оцет, 1/4 ч.л. дижонска горчица, щипка сол и прясно смлян пипер.
Бланширайте граха (както е указано на опаковката), нарежете репичките на кръгчета. Добавете зелените подправки. Смесете всичко и овкусете с винегрета с горчица.
Ако искате да разнообразите основния вариант на тази салата, подходяща комбинация са: маруля, сварени бейби картофи, варени яйца, авокадо и козе сирене.
Така обогатена салатата може да се превърне в истински пролетен обяд!
Салатата е чудесна и за похапване сред природата. Ако планирате пикник, пригответе в кутия основните продукти, а дресинга пригответе в отделно бурканче. Овкусете в последния момент.