13 въпроса към... DARA

Мълчанието е битка със собственото ни его, която е важно да умеем да печелим.

Лилия Или_ева 31 January 2021

Снимка: Златина Точкова/Вирджиния Рекърдс

В рубриката ни "13 въпроса" говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Хора на различни възрасти и с различни професии. Обръщаме се към тях с желанието да поговорим искрено и да чуем гледната им точка за нещата от живота.

2021 г. започва за горещата изпълнителка на „Вирджиния Рекърдс“ DARA с договор с една от най-успешните британски агенции за развитие на артисти и с новият сингъл Cold As Ice, създаден с впечатляващ екип от чуждестранни автори по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас – Sofia Songwriting Camp. А те са тримата талантливи продуценти, автори на музика и текстописци – Fabian Torsson, YNGA и Jungleboi. Последният работи със световни звезди и е писал песни за ZAYN, R3HAB, Craig David и др.

Парчето е на английски, във видеото към него (реж. Виктор Антонов – Рик) виждаме таланта на DARA и като танцьорка.

Премиерата на “Cold as Ice” е в 20 страни, сред които Русия, Южна Корея и Великобритания. Подкрепят го дигитални екипи в 30 държави, включително Германия, Швейцария, Италия, Австрия, Израел, Полша, Унгария, Турция, Скандинавските страни.

13-те отговора на нашите 13 въпроса от DARA

 

С кого разговаряш напълно искрено и пред кого разкриваш сърцето си?

Най-искрена и открита винаги съм била с близките си хора. Около тях се чувствам напълно свободна да бъда себе си, без да се притеснявам, защото знам, че те са искрени с мен както с поощренията, така и с критиките. Обичам и да оставам сама със себе си, в тишината намирам много търсени отговори.  

Как тълкуваш сентенцията "Мълчанието е злато"?

Колкото повече пораствам, толкова повече разбирам смисъла й, който е доста многопластов. От една страна, се уча да избирам битките си и осъзнавам, че понякога наистина е по-добре да замълчиш, защото от някои думи боли повече, отколкото от действията. Нищо не трябва да е на всяка цена и си заслужава човек да премисли преди да говори дали думите му ще предизвикат неприятни последствия. От друга, мълчанието е битка със собственото ни его, която е важно да умеем да печелим.  

Имаш ли таен дневник? Как подреждаш преживяванията си?

Често изповядвам чувствата си в бележки на телефона или на лист в тетрадка, където записвам мислите и идеите си. Препоръчвам на всеки да си пише какво го прави щастлив или тъжен, защото така емоциите и преживяванията се утвърждават. Знаеш какво трябва и не трябва да правиш, за да се чувстваш добре. На мен това ми помага да се справям по-лесно с тежките моменти и да бъда истински благодарна за хубавите.  

Изборът, който определи/промени посоката на живота ти?

Не са един или два. Целият ни живот се определя от изборите, които правим и решенията, които вземаме. С всеки следващ избор, траекторията се променя, затова е изключително важно да помним откъде сме тръгнали и накъде отиваме. Определящ момент за живота ми бе, когато спечелих първата си стипендия на 13 години и получих възможност да разполагам с лични пари. Тогава осъзнах, че искам да съм самостоятелна и да не завися от друг. А изборът, който наистина промени целия ми живот, бе решението да започна да се занимвам сериозно с музика и да тествам решителността си с участие в X Factor. Тогава бях на 16. Вярвам, че нищо в живота не е случайно и всеки избор, който съм направила, ме е довел точно там, където трябва да бъда.

Ако сега трябва да избереш професия, каква би била тя?

От малка мечтая да се занимавам с куп неща. Исках да стана изпълнителка, ивентмениджър, адвокат, интериорен дизайнер, актриса, танцьорка, готвач… И все пак, винаги съм си се представяла на сцена и съм мечтала да бъда точно тук, където съм днес. Радвам се, че реших да се развивам като артист, което предполага освен певица, да съм актьор и танцьор на сцената и пред камерата. Това са си три професии в едно! Хаха. Щастлива съм! Чувството да съм в студиото, на сцената, да имам възможност да се срещам с публиката и с различни интересни артисти, с които да творя, е наистина неописуемо. Многоспектърна съм в интересите си и смятам, че никога не е късно да се захвана и с още нещо.

Каква е твоята представа за щастието? А за нещастието?

Щастие за мен са моментите, в които съм с близките си, както и тези, в които се чувствам истински удовлетворена от себе си – от начина си на работа, от целите, които съм постигнала, от напредъка в личностното ми развитие.  
Нещастна съм само, когато не съм активна, когато не работя, не уча и не се развивам. Нещастна съм, когато нямам представа какво се случва около мен и позволя хаосът да ме превземе. В такива моменти директно намирам какво да правя, обръщам се най-вече към музиката и бързо се съвземам, за да продължа напред.

Кои са трите думи, които те описват най-добре?

Позитивна, упорита, изпълнена с вяра.

Кого или какво следваш в Инстаграм?

Ако започна да изреждам кого следя, няма да ми стигне страницата. Хаха. Следвам най-вече профили, свързани с изкуството – за музика, танци, готварски блогове, мода, както и на музикални продуценти, изпълнители,  танцьори, дизайнери, модели и всякакви хора, които ме вдъхновяват. Обичам да гледам какви красоти създават умовете им.

Какъв талант би искала да притежаваш?
Винаги съм искала да мога да свиря на барабани или на още няколко инструмента, така че мисля скоро да започна да се уча. :)

Може ли любовта да бъде безусловна?

Любовта може да бъде безусловна, но винаги търпи промени във времето. Човек трябва да се грижи за нея и да я поддържа. Много малко са нещата, към които можем да изпитваме безусловна любов, която да премине границите на времето и пространството. За мен това са самият живот, близките ми и музиката. Пожелавам на всички хора да обичат повече, защото това осмисля съществуването ни.

За какво използваш парите си?
Освен за битови нужди, инвестирам в техниката си, която ми помага да се развивам в кариерата. Даже вече имам домашно студио, в което прекарвам доста от времето си, то е любимото ми място вкъщи. :) Разбира се, ще излъжа, ако не спомена, че като жена често ми се налага да изглеждам безупречно, така че влагам пари и в коса, грим, нокти и всякакви такива малки глезотии.

С какво са свързани страховете ти?
Най-големите ми страхове са да не загубя близък човек, да спра да уча и да се развивам, или да изгубя амбицията и волята си.

Какво те вдъхновява сутрин да ставаш от леглото?

Това да се събудя и да знам накъде вървя и какво искам да постигна със себе си, в личен и в професионален план. Вдъхновява ме мисълта колко големи са мечтите ми и как всеки следващ ден е нова възможност да ги сбъдна с усмивка, въпреки трудностите.

Cold As Ice може да бъде гледано в youtube, Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР