13 въпроса към... Невена

Говори с EVA

Лилия Или_Ева 10 January 2021

В рубриката ни "13 въпроса" говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Хора на различни възрасти и с различни професии. Обръщаме се към тях с желанието да поговорим искрено и да чуем гледната им точка за нещата от живота.

Осем години след преместването на бизнеса на прекрасната българска дизайнерка Невена в Лондон роклите й носят по бласкави светски събития и партита звезди като Никол Шерцингер, актрисите от „Имението Даунтън“, Ел Макферсън и приятелката на брата на Кейт Мидълтън – Джеймс – Дона Еър. Животът й в Лондон, признава тя, е усложнен до максимум в лавирането между локдаун, карантини, граници и несигурни пътувания. Справя се благодарение на това, че не прави планове за твърде дълго време напред, и винаги е в очакване, че всяко решение може да се окаже предпоследно. След бурната и сюрреалистична 2020 г. си пожелава светът да стане по-човечен и 2021 г. да е здрава, мирна и светла.

Новината около Невена е новата й спортна колекция анцузи с дантела, с която можем да сме красиви и елегантни и вкъщи. Могат да бъдат видени на www.nevenacouture.com

Ето нейните 13 отговора на 13-те въпроса.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Напълно искрена съм с всички, които допускам близо до себе си. С всички други съм истинска също, но, разбира се, не споделям всичко, което вълнува душата и ума ми.

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Мълчанието е злато като дипломация, дискретност, сила и мъдрост. Но нека кажа, че и при него е важна дозата. Иначе крие риска да се превърне в отрова за мълчащия.

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Не и в написани на хартия или в електронно устройство думи. Съхранявам мислите, емоциите и преживяванията си в неуморния си мозък, който ги подрежда и преподрежда, без никога да губи от качеството им. Понякога този мозък е избирателен, друг път не, но не е равнодушен никога.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Да стана дизайнер. На 27-годишна възраст оставих зад гърба си ясен път и сигурна кариера със скандинавски езици, за да се отдам на страстта си да творя.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Програмист или астрофизик. Бях добър математик, преди да поема окончателно пътя на хуманитарните науки. Точните продължават да ме привличат безкрайно и до ден днешен.

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието?

И двете могат да бъдат приети за думи клише. И двете са свързани с наличието или липсата на здраве и любов. По-дълбоко погледнато, щастието категорично е човек да е в хармония със себе си, а нещастието - отсъствието на умствен и душевен покой, и липсата на благодарност за това, което имаш.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Емоционална и земна, но болен перфектионост. :)

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Малко хора и профили, без непременно видима логика в избора им, но важни за мен като теми и усещания.

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Да предвиждам и да мога да избягвам хората и нещата, които в крайна сметка ще ми загубят времето безвъзвратно.

Може ли любовта да бъде безусловна?

Мисля, че не в абсолютен смисъл, или поне “да” само до време. Дори и децата и животните са зависими в любовта си от грижата и енергията, която получават от този, когото обичат.

За какво използвате парите си?

За качествена храна, качествени преживявания и качествени материи.

С какво са свързани страховете ви?

Да не загубя близките си, морала и разсъдъка си.

Какво ви вдъхновява сутрин да ставате от леглото?

Непрестанното творчество в моя живот, на всички нива.

X

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР