Студена лазаня с тиквички

Вкусно, леко и ефектно ястие

Диана Шингарова 11 October 2020

Снимка: Диана Шингарова

Това е една от онези рецепти, които ще останат в списъка ви за вкусно, леко и ефектно ястие.

Необходими продукти за 4 порции: 12 кори за лазаня, 2 малки тиквички, 200 г меко козе сирене, 1 скилидка чесън, 2 глави лук, 8 филета аншоа, 20 малки чери доматчета, ситно накълцан магданоз, сол, черен пипер, зехтин.

Начин на приготвяне: Обелете и накълцайте лука и чесъна. Измийте тиквичките и ги нарежете - едната на кубчета, а другата на кръгчета. Запържете лука и чесъна в малко олио, добавете нарязаната аншоа, тиквичката на кубчета, разполовените чери домати, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер. Гответе минута и свалете от огъня. Сварете корите лазаня в подсолена вода. Оставете ги леко ал денте. Извадете и за да ги запазите свежи, отцедете и намажете със зехтин или разтопено масло с помощта на четка.

Започнете да нареждате вашата лазаня, като най-отдолу сложите кора, въху нея - суровите тиквички на кръгчета, сирене и бързия рататуй. Повторете. Завършете, като поръсите с още магданоз и прясно смлян черен пипер или чили.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР